Nettavisen-prisen deles tradisjonen tro ut i de tre nevnte kategoriene, og kandidatene til å vinne har som vanlig vært mange.

Juryen, som har bestått av Nettavisens sportsredaksjon, har i 2021 kommet frem til følgende tre prisvinnere:

Årets spiller: Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt)

Juryens begrunnelse:

For andre sesong på rad kan Fredrik Bjørkan og Bodø/Glimt kalle seg seriemestere.

Den norske landslagsbacken skal ha noe av æren for det etter å ha lagt bak seg en særdeles imponerende sesong.

Sammen med Patrick Berg har Bjørkan stukket seg spesielt ut på Kjetil Knutsens vinnerlag og det er lenge siden Eliteserien har sett en venstreback av et slikt kaliber.

Med 27 kamper fra start i Eliteserien denne sesongen har den unge ballsikre backen markert seg på Bodø/Glimts venstreside med duellstyrke, løpskraft og flere offensive bidrag.

De positive prestasjonene for Glimt førte også til at landslagssjef Ståle Solbakken tok Bjørkan med i A-lagstroppen til Norge. 6. juni fikk nordmannen sin debut for det norske A-landslaget.

Det er heller ikke overraskende at klubber i større ligaer har vist interesse for Bjørkan. Nå er det klart at Eliteserien og Glimt må klare seg uten den norske venstrebacken neste sesong. Bjørkan er allerede klar for den tyske Bundesliga og hovedstadsklubben Hertha Berlin.

Du kan lese et stort intervju med Bjørkan tirsdag 21. desember.

Nettavisen gir også ut prisen «Årets navn». Du kan være med å bestemme hvem som skal vinne prisen.

Årets trener: Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt)

Juryens begrunnelse:

Det var få som trodde Bodø/Glimt kunne gjenskape fjorårets bragd etter at de solgte Jens Petter Hauge, Kasper Junker og Philip Zinckernagel.

Men under Kjetil Knutsens ledelse har Bodø/Glimt på nytt imponert det norske fotballpublikummet med et nytt seriemesterskap.

Knutsen har åpenbart skapt en fotballkultur og lagt rammene for at Bodø/Glimt kunne gjenskape denne suksessen.

Det er ikke annet å si enn at Knutsen imponerer enormt og det er ikke vanskelig å forstå at andre klubber står i kø for å hente Bodø/Glimt-treneren.

Bergenseren vinner velfortjent prisen for årets trener for tredje året på rad.

Du kan lese et stort intervju med Knutsen mandag 20. desember.

Årets unge spiller: Osame Sahraoui (Vålerenga)

* For å vinne denne prisen kan man maks fylle 20 år inneværende sesong.

Juryens begrunnelse:

Med sin blendende teknikk ute på kanten har 20 år gamle Osame Sahraoui vært Dag-Eilev Fagermo og Vålerengas viktigste offensive spiller denne sesongen.

Etter å ha fått sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong, har unggutten født 2001 tidvis herjet for de kongeblå fra hovedstaden, og han skal ha mye av æren for VIFs sjuendeplass denne sesongen.

To mål og seks mål målgivende pasninger ble fasiten for den lille teknikeren, som fort kan forsvinne fra Oslo om han fortsetter storspillet neste sesong.

Sahraoui har spilt nærmest alt for Fagermo denne sesongen, og er tross sin unge alder en av Eliteseriens aller farligste når han blir satt opp én mot én offensivt. Kombinert med en god pasningsfot har 20-åringen allerede utviklet seg til å bli et av Vålerengas farligste angrepsvåpen, mye takket være en solid dose X-faktor og uforutsigbarhet.