Diverse sportsnotiser torsdag

Her er et knippe notiser fra sportsverdenen torsdag 18. mars.

Ny golfserie
P4 Tour er navnet på Norges nye turneringsserie for golfere på elitenivå – proffer og amatører – fra hele Norden. De norske turneringene vil ha status som Nordic League-turneringer, som er organisert under European Tour. Den arrangeres av Norges Golfforbund (NGF), PGA of Norway, Interspons og OnTarget. Premiepotten for Nordic League-turneringene er 130.000 kroner per turnering, mens Challenge Tour-turneringen vil ha en premiepott på 1 snau million kroner. (NTB)

Holtan gir seg ikke
Odd-keeper Erik Holtan fyller snart 35 år, men har ingen planer om å legge opp. –Jeg spiller gjerne i 3-4 år til, sier han til Vi Menn Fotball. Kontrakten med Odd går ut etter årets sesong, men Holtan vil fortsette enten i Skien eller i en annen toppklubb. –Jeg føler at jeg stadig hever prestasjonene, og det er veldig motiverende å være i landslagsdiskusjonen. (NTB)

Radcliffe trakk seg
Britiske Paula Radcliffe er skadet og har trukket seg fra helgens VM i terrengløp i Brussel. Ifølge Det britiske friidrettsforbundet ble verdensrekordholderen i maraton skadet i låret under trening tidligere i uken. (NTB-Reuters)

Young i voldgiftsretten
Jerome Youngs dopingsak skal opp for voldgiftsnemnda i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i slutten av april. 400 meter-løperen ble tatt i doping før Sydney-OL i 2000, men fikk likevel delta for USA. Han løp på stafettlaget i innledende heat og vant derfor også gull sammen med finaleløperne på 4 x 400 meter. Laget risikerer å miste gullet dersom IAAF finner Young skyldig. (NTB-DPA)

Vil fortsatt fjerne 10.000-meteren
Oslo (NTB): Styret i Norges Skøyteforbund (NSF) går fortsatt inn for å fjerne 10.000-meteren, men kun i EM. Det vakte oppsikt da NSF-ledelsen før jul gikk inn for å fjerne milløpet fra allroundmesterskapene. Nå er altså forslaget moderert før det skal opp til behandling på ISUs kongress i juni.

TAC: Halverer øvelsene, men jakter rekord
Snømangel barberer konkurransene under Terje Håkonsens snøbrettarrangement The Arctic Challenge (TAC). Verdensrekorden i quarterpipe skal nå jages i hoppbakken Grønnåsen. Istedenfor et delt arrangement mellom Stamsund i Lofoten og Tromsø, legges alle offisielle øvelser til Ishavsbyen. Men også her har skrinne snøforhold ført til at den planlagte konkurransen i disiplinen slopestyle må kanselleres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.