RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEST IGJEN: For fjerde gang på rappen stakk verdensener Novak Djokovic av med trofeet i sesongens siste tennisturnering.
BEST IGJEN: For fjerde gang på rappen stakk verdensener Novak Djokovic av med trofeet i sesongens siste tennisturnering. Foto: Julian Finney (Getty Images)

Djokovic: - Mitt livs beste sesong

Sist oppdatert:
Vant verdenstourfianlen etter revansj mot Roger Federer.

Verdensener Novak Djokovic avsluttet tennissesongen med å slå Roger Federer 6-3, 6-4 i ATPs verdenstourfinale.

Det er fjerde gang på rad serberen vinner turneringa.

Djokovic sikret seg sesongens ellevte tittel (hvorav tre Grand Slams) da han slo sveitsiske Federer søndag. Etter årets 88 kamper står han med 82 seire.

- Jeg er veldig stolt, sammen med støtteapparatet mitt, over prestasjonene denne sesongen. Det kunne ikke ha endt bedre. Det har vært en lang sesong, men den beste i livet mitt, sier Djokovic.

Tidligere i turneringen sørget Federer for å bryte serberens seiersrekke på 23 kamper. Det var med på å endre planen i finalen.

- Han var den beste spilleren da han slo meg i gruppespillet. Jeg måtte gjøre noen endringer, og det klarte jeg. Han er veldig aggressiv, og det er vanskelig å holde følge med han, sier Djokovic.

Spanske Rafael Nadal var siste hinder før finalen for den 28 år gamle serberen, mens Roger Federer slo ut landsmannen Stan Wawrinka i sin semifinale. Dermed sikret sveitseren seg en revansjemulighet etter finaletapene mot Djokovic i US Open og Wimbledon.

- Jeg gjorde mitt beste, og synes at jeg spilte mye god tennis denne uka og i finalen. Men Novak fortjener seieren i dag, som så mange ganger tidligere i år, sier Federer.

Djokovic er den første som har vunnet finalen i ATPs verdenstour fire ganger på rad. Serberen står med fem seire sammenlagt, kun slått av Federers seks. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere