For første gang siden januar kunne Novak Djokovic endelig nyte finalesuksess igjen med lørdagens triumf mot Gaël Monfils i Eastbourne-turneringen i tennis.

Serberen slo sin franske motstander med settsifrene 6-3, 6-4. Djokovic fikk dermed en perfekt opptakt til Wimbledon. Den tradisjonsrike Grand Slam-turneringen i London starter mandag.

Les mer: Williams saksøkt etter bilulykke

I første sett tok Djokovic føringen ved å gå opp i 1-0 etter å ha brutt Monfils' serve. Deretter gikk det slag i slag, men på 5-3 brøt han franskmannen igjen og tok hjem første sett.

Begge spillere lyktes med å vinne sine servepartier inntil Djokovic brøt og vant annet sett 6-4. Kampen var over etter én time og 16 minutter.

Djokovic har vunnet samtlige 14 innbyrdes oppgjør mot Monfils på ATP-touren.

Finaleseieren var 30-åringens første siden han vant Qatar Open i januar. Totalt var det hans 68. tittel i karrieren, men Djokovic har slitt det siste året. Han trengte et frikort for å få delta i årets Eastbourne-turnering.

Tidligere lørdag meldte den kroatiske avisen Sportske Novosti at Djokovic har hentet inn Mario Ancic som en del av trenerstaben.

Ancic var i sin tid rangert som nummer sju i verden, men han la opp i 2011 på grunn av skader. Han supplerer André Agassi som trener for Djokovic når det braker løs i Wimbledon.

(©NTB)