RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIDERE: Tennisstjerne Novak Djokovic.
VIDERE: Tennisstjerne Novak Djokovic. Foto: Mal Fairclough (Afp / NTB scanpix)

Djokovic enkelt videre

Sist oppdatert:
Det er også tittelforsvareren.

Fjorårsmester Stan Wawrinka og serbiske Novak Djokovic er begge klare for semifinale i Australian Open etter seier i tre strake sett i kvartfinalen onsdag.

Med 6-3, 6-4, 7-6 (8-6) tok regjerende mester Wawrinka seg lett videre fra møtet med japanske Kei Nishikori i Melbourne. Wawrinka misbrukte fem matchballer før han sikret avansementet.

- Jeg er fortsatt nervøs etter tiebreaket. Jeg ble litt for defensiv. Det er aldri lett. Heldigvis kom jeg videre, sa Wawrinka etter kampen.

I semifinalen venter Djokovic, som temmet den formidable serven til canadiske Milos Raonic i sin kvartfinale. Serberen vant til slutt kampen 7-6 (7-5), 6-4 og 6-2.

Åttendeseedede Raonic ble av mange regnet som den første virkelige testen for Djokovic i årets turnering, men den toppseedede serberen blåste canadieren av banen.

- Kampen i dag var strålende. Jeg returnerte godt og forsøkte å holde så mange av ballene som mulig i spill, sa Djokovic.

- Enkelte ganger måtte jeg bare vente på mulighetene og gripe dem da de kom, tilføyde han.

Fredag spiller serberen sin 25. Grand Slam-finale.

– Jeg servet veldig godt, og alt i alt var dette en god kamp mot et av stjerneskuddene i internasjonal tennis, sa Djokovic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere