Gå til sidens hovedinnhold

Djokovic i en klasse for seg selv

Serberen slo Andy Murray og tok sine fjerde triumf i Australian Open.

Serberen Novak Djokovic gikk søndag ettermiddag til topps i Australian Open. Serberen slo skotske Andy Murray i finalen.

Murray vant det første settet 7-6, men deretter svarte Djokovic kraftig og vant de tre neste settene med 7-6, 6-3 og 6-2. Det var altså nok til å kunne løfte trofeet.

Dette var fjerde gang serberen gikk til topps i Australian Open. Djokovic vant også der i 2008, 2011 og 2012. Dette er den Grand Slam-turneringen han har vunnet flest ganger.

I tillegg til fire triumfer i Australia, har 25-åringen og en Wimbledon-seier og en US Open-triumf fra 2011 på merittlisten i Grand Slam.

- Jeg og Andy har spilt så mange spennende kamper de siste årene, og jeg håper det blir flere. Det er utrolig å kunne løfte dette trofeet igjen, sier Djokovic ifølge BBC.

- Dette var nok en fantastisk turnering her. Jeg ønsker å takke de rundt meg, som alltid stiller opp. Dere fortjener dette trofeet også. Jeg elsker dere, og jeg elsker publikum her, sier han.

Djokovic gikk til topps etter å ha slått ut Paul-Henri Matheiu, Ryan Harrison, Radek Stepanek, Stanislas Wawrinka, Tomas Berdych og David Ferrer på veien til finalen.

Tett og jevnt fra start
Andy Murray hadde møtt Robin Haase, Joao Sousa, Ricardas Berankis, Gilles Simon, Jeremy Chardy, og stjernen Roger Federer, før det ble stopp mot Djokovic.

- Jeg må bare gratulere Novak med denne seieren. Han er en verdig mester. Det er få som har klart det han har gjort, sier Murray ifølge BBC.

Oppgjøret mellom de to gigantene ble en jevn og langvarig affære. Det første settet, som endte 7-6 i favør Murray, tok én time og åtte minutter å fullføre.

De to finalistene fulgte hverandre poeng for poeng i dette settet, før skotten til slutt fikk jobben gjort og sikret settet i tie break.

Det andre settet ble like jevnt og igjen fulgte Murray og Djokovic hverandre som skygger, og igjen måtte det tie break til. Denne gangen dro serberen det lengste strået.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hadde ekstra gir
Etter to svært jevne sett skulle Djokovic få en litt enklere jobb i det tredje settet. På stillingen 3-3 i games dro serberen fra og tok ledelsen i kampen med 6-3 i settet.

Djokovic servet helt fantastisk kampen igjennom og etter en litt tung start på kampen virket 25-åringen nå som den friskeste ute på banen i Melbourne.

I det siste settet så det ut til at Murray begynte å gå tom for krefter, mens Djokovic fortsatt virket sterk. Dette ble en transportetappe for serberen som vant settet 6-1, og kampen.

i avslutningen av kampen viste 25-åringen at han hadde et gir som Murray ikke hadde. Djokovic viste også igjen at han behersker underlaget i Australia til det fulle.

Andy Murray blir dermed stående med sin ene Grand Slam-seier. Den kom under US Open i 2012. Dette var også skottens tredje finaletap i Australian Open.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene