Franske Roland Garros er en av tennissportens fire største turneringer. På søndag ble det vedtatt en ny lov i Frankrike. Den innebærer at man må ha vaksinepass for å komme inn en rekke offentlige steder.

– Dette vil gjelde alle som er tilskuere og profesjonelle idrettsutøvere, sier det franske idrettsdepartementet, ifølge Reuters.

Forrige uke rådet kaoset da Djokovic til slutt ble deportert fra Australia i forkant av Australian Open, som spilles der i disse dager.

Kastet ut av landet

Djokovic har ikke latt seg vaksinere mot koronaviruset. Han mente han hadde fått medisinsk fritak fra vaksinekravet man må ha for å reise inn i Australia, men myndighetene bestemte seg til slutt for å kansellere visumet hans fordi de mente det var i samfunnets interesse.

Dermed får han ikke forsvart tittelen sin i Australian Open. Djokovic jakter på tittelen som tidenes mestvinnende tennisspiller og har like mange Grand Slam-seiere (20) som Roger Federer og Rafael Nadal.

Den jakten kan nå bli vanskeligere.

– Når det gjelder Roland Garros, spilles den i mai. Situasjonen kan endre seg, forhåpentlig til det bedre, mellom nå og da. Vi får se, men det finnes ingen unntak, sier Frankrikes idrettsdepartement om de nye reglene rundt vaksinepass.

I et nylig intervju med Le Parisien lovet Frankrikes president Emmanuel Macron å plage uvaksinerte til siste slutt.

Kan få konsekvenser for Djokovic arv

– Spørsmålet er om det koster mer enn det smaker for Djokovic å opprettholde standpunktet han har, sier Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til Nettavisen.

Djokovic har flere ganger uttrykt skepsis angående vaksiner. 34-åringen har ofte vært omdiskutert, men er samtidig en av tidenes beste tennisspillere. Han vant tre av fire mulige Grand Slam-titler i fjor. Men hva gjør han hvis han ikke får kjempe også i Paris, London og New York? Hans ettermæle står nå på spill.

– Jeg tror det er viktig at Djokovic forstår at dette ikke er en personlig vendetta mot ham. Dette handler om en nasjons valg om ikke å slippe inn uvaksinerte fordi de blir sykere enn vaksinerte. Man kan ikke være uenig i at et land har rettigheter til å trygge sine grenser på måten de mener er mest effektiv, sier Sundbø.

Mandag reiste Djokovic hjem til Serbia etter kaoset i Australia. Det gjenstår å se når man ser superstjernen på banen igjen.