RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Djokovic kan skrive idrettshistorie i Paris

SØKER SUKSESS: Novak Djokovic.
SØKER SUKSESS: Novak Djokovic. Foto: Patrick Kovarik (Afp)
Bare sju spillere har klart det før ham.

Sju spillere har klart det før ham. Nå håper Novak Djokovic å bli den åttende spilleren som vinner alle Grand Slam-titlene med å vinne Roland Garros for aller første gang.

28-åringen er i alle fall skyhøy favoritt til å kunne løfte trofeet i Paris. Klarer han det vil det bli den niende Grand Slam-seieren i karrieren, men den aller første i Paris.

Dersom han virkelig klarer å vinne, vil han komme i eksklusivt selskap med Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, André Agassi, Roger Federer og Rafael Nadal. Alle har vunnet de fire majorturneringene.

I alle fall kommer Djokovic til Paris med 22 strake seirer å se tilbake på i oppkjøringen til storturneringen. Han har allerede sikret seieren i Australian Open samt flere Masters-seirer denne sesongen. Det betyr at serberen har vært på topp, og der vil han gjerne fortsette også etter Roland Garros. Et av de desiderte høydepunktene i sesongen.

Året etter ble han slått av Rafael Nadal i finalen over fire sett. Kampen ble spilt på mandag, på grunn av regn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere