*Nettavisen* Sport.

Djokovic klar for semifinalen

Foto: Thomas Coex (AFP)

Uten engang å ha løftet tennisracketen.

30.05.11 18:21

Novak Djokovic er nå bare én kamp unna å bli den nye verdenseneren i tennis.

Det er klart etter at serberens motstander i kvartfinalen i French Open, Fabio Fognini, mandag måtte trekke seg fra kampen som skulle spilles på tirsdag.

- Vanskelig avgjørelse
Italienske Fognini vant en thriller av en tenniskamp mot spanske Albert Montanes på søndag, men pådro seg samtidig en skade i sitt venstre lår da han overlistet spanjolen.

Dermed må han trekke seg fra kvartfinalen mot Djokovic, og sistnevnte går videre til semifinale på walkover.

- Jeg har en liten muskelskade, og doktorene har avgjort at jeg ikke skal spille i morgen, sier 24 år gamle Fognini ifølge BBC.

- Det er veldig vanskelig. Jeg er endelig i Paris og skulle spille mot Djokovic i morgen, og han hadde ikke tapt på rundt 40 kamper på rad. Det er vanskelig fordi det er den beste turneringen jeg har spilt i karrieren, men jeg tror det er den beste avgjørelsen, fortsetter italieneren.

Kan møte Federer
Som underdriver - Novak Djokovic har nemlig vunnet 43 tenniskamper på rad. 41 av dem har kommet i år, og med seier i neste kamp vil han tangere John McEnroes rekordsesongåpning på 42 strake seiere fra sesongstart i 1984.

Dersom serberen kommer seg til finalen i French Open vil han også overta toppen av tennisrankingen, og dermed stå oppført som verdens beste tennisspiller i øyeblikket.

Semifinalen er altså siste hindre for at det skal skje.

Der møter han vinneren av kampen mellom Roger Federer og Gael Monfils. Sistnevnte to spillere kjemper om en kvartfinalebillett på mandag.

Nadal enkelt videre
Roger Federer er som nevnt allerede klar for kvartfinalen i French Open, etter en enkel 3-0-seier i sett over landsmannen Stanislas Wawrinka.

På mandag ble også nåværende verdensener Rafael Nadal klar for kvartfinale, etter å ha slått kroatiske Ivan Ljubicic 7-5, 6-3, 6-3.

Gael Monfils, som møter Roger Federer i kvartfinalen, tok seg videre fra fjerde runde på mandag etter en fem-sett lang match mot David Ferrer. Monfils vant til slutt 6-4, 2-6, 7-5, 1-6, 6-3.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.