RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Djokovic knuste Federer

Sist oppdatert:
Vent tre strake sett og er klar for finale.

Novak Djokovic slo Roger Federer i tre strake sett, mens Rafael Nadal knuste landsmann David Ferrer. Dermed er de to beste på verdensrankingen finaleklare i Roland-Garros.

26-årige Nadal er klar for sin sjuende finale på Paris-grusen, og han har fortsatt til gode å tape et eneste sett i årets turnering. Dersom han tar tre nye sett i finalen og vinner enda en tittel i Roland-Garros, blir han den første spilleren noensinne som har vunnet sju ganger i Paris. Foreløpig står han likt med den svenske legenden Björn Borg på seks triumfer.

Verdensener Novak Djokovic blir imidlertid ingen lett mann å bryne seg mot. Serberen viste at han mener alvor med målsettingen om å vinne på Roland-Garros for første gang og bli den tredje mann som er mester i alle fire Grand Slam-turneringer samtidig.

Nå må Djokovic stoppe Rafael Nadal, en mann som har vunnet turneringen seks av de siste sju gangene, for å gå helt til topps. Serberen slo rivalen hele sju ganger på rad gjennom fjoråret. Seiersrekken stoppet etter årets Australian Open. De to siste møtene har endt med Nadal-seier på grusbaner.

- Jeg er glad for å være i finalen her. Det er alltid vanskelig å spille mot Roger, sa Djokovic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere