Djokovic med utrolig Wimbledon-hattrick

ONE, TWO, THREE: Novak Djokovic er blitt kongen av Wimbledon.

ONE, TWO, THREE: Novak Djokovic er blitt kongen av Wimbledon. Foto: Pool (Reuters)

Verdensener Novak Djokovic tok seg til finalen etter tre strake sett mot Richard Gasquet.

Mot franske Gasquet på Centre Court tok tittelforsvarer Djokovic ledelsen etter 7-6 (7-2) i første sett. I andre sett var Djokovic i føringen, og til tross for press fra Gasquet endte det 6-4, og det sto 2-0 i sett. I løpet av settet måtte Djokovic få behandling på venstre skulder og albue.

I tredje sett fortsatte tittelforsvareren presset, og gikk opp til 3-1 før Gasquet reduserte til 3-2, og så til 4-3. Etter en kamp som varte i to timer og minutter kunne Djokovic til slutt juble for finaleplass etter at tredje sett endte 6-4.

Djokovic har vunnet Wimbledon to ganger tidligere, i 2011 og 2014. Han tapte finalen i 2013 mot semifinalist Andy Murray. Herrenes finale spilles søndag, og motstanderen der avklares etter fredagens andre semifinale. Der møtes fjorårsfinalist Roger Federer og hjemmefavoritten Murray.

Franske Richard Gasquet er rangert som nummer 20 i verden, og dagens semifinale var hans tredje i Grand Slam så langt i karrieren. Mot Djokovic sto han før dagens kamp med 11 tap på 12 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.