*Nettavisen* Sport.

Djokovic raser mot dopingstraff

Foto: Ng Han Guan (Ap)

Går hardt ut mot dopingkontrolløren.

06.11.13 09:48

Verdenstoer Novak Djokovic kritiserer antidopingsystemet etter at landsmannen Viktor Troicki er utestengt fra tennissporten i ett år.

Troicki ble først utestengt i 18 måneder, men den er blitt redusert til 12 måneder. Saken måtte til slutt behandles av Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

Serberen havnet i klisteret etter at han nektet å ta en blodprøve under Monte Carlo Masters i april. Troicki følte seg uvel og forklarte at han har alvorlig fobi for sprøytespisser. Tennisspilleren har hevdet at dopingkontrolløren forsikret ham om at det ikke ville få konsekvenser.

Fungerer ikke
CAS aksepterte at dopingkontrolløren burde vært mer tydelig om alvorligheten av ikke å godta å bli tatt blodprøve av. De fant likevel Troicki skyldig for brudd på antidopingbestemmelsene. Djokovic, som har vært en av de fremste støttespillerne for Troicki, er oppgitt over systemet.

- Dette er veldig dårlig nytt for ham, for meg og alle som står ham nær. Det er ikke bare dårlig nytt for ham, men viser igjen at dette systemet ikke fungerer. For det første har han ikke tatt forbudte stoffer. Jeg sier ikke at han er feilfri, men damen som sto for kontrollen forklarte ham ikke tydelig nok om konsekvensene han risikerte dersom han ikke tok blodprøven. Hun sa bare at hun måtte skrive en rapport og at det ville ordne seg, sier Djokovic.

Nervøs
Serberen omtaler dopingkontrolløren som uprofesjonell.

- Som følge av hennes uaktsomhet og mangel på profesjonalisme, må han stå over touren i ett år. Det gjør meg som spiller nervøs foran enhver dopingtest. Jeg stoler ikke på dem lengre. Jeg har ikke tillit til det som skjer. Hele denne saken går mot spillernes rettigheter, sier verdenstoeren.

Djokovic er også skuffet over ATP-organisasjonen, som han mener ikke har støttet spilleren nok. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.