*Nettavisen* Sport.

Djokovic sendte Frankrike ut av Davis Cup

 

Verdensener Novak Djokovic slo Benoît Paire i strake sett da Serbia slo Frankrike ut av Davis Cup torsdag. I kvartfinalen venter Russland. Foto: Bernat Armanque, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Verdensener Novak Djokovic bidro til at Serbia slo topprankede Frankrike ut av Davis Cup allerede i gruppespillet. Han slo Benoît Paire i strake sett.

Djokovic vant 6-3, 6-3 og fullførte dermed en 2-1-seier for Serbia i den siste gruppekampen. Djokovic har nå vunnet 14 Davis Cup-singlekamper på rad.

– Jeg fikk viktige brudd på rett tidspunkt. Benoit er en vanskelig motstander, en veldig talentfull fyr, sa Djokovic etter kampen.

Serbia avga ikke et eneste sett i singlekampene i gruppespillet, vant sin gruppe og møter Russland i kvartfinalen fredag.

Storbritannia lot Andy Murray hvile i siste gruppekamp og måtte slite for å ta seg videre med 2-1-seier over Kasakhstan. Doublekampen avgjorde. I kvartfinalen venter kamp mot Tyskland, mens Australia møter Canada.

Argentina gikk i likhet med Russland videre som gruppetoer og møter vertslandet Spania (med Rafael Nadal) i kvartfinalen.

Fire av de seks høyest rangerte lagene ble slått ut i gruppespillet. Ved siden av topprankede Frankrike var det tittelforsvarer Kroatia, Belgia og USA.

Formatet for Davis Cup er blitt endret, og for første gang avvikles turneringen med 18 lag som konkurrerer i samme by i løpet av en uke.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.