*Nettavisen* Sport.

Djokovic slo grusomt tilbake

Foto: Stan Honda (AFP)

Ny dag. Ny Djokovic.

David Ferrer ledet 5-2 over regjerende mester Novak Djokovic i første sett, da lørdagens semifinale i US Open ble avbrutt på grunn av kraftig vind.

Men da spillerne fortsatte kampen under New Yorks blå himmel på søndag, var det en helt annen Djokovic var på banen.

- En stor lettelse
Riktignok innledet spanske Ferrer søndagen med å serve inn det 6-2, og dermed seier i første sett i semifinalen. Men så handlet alt om den serbiske verdenstoeren.

I andre sett var Djokovic fullstendig overlegen, og tok en imponerende 6-1-seier.

Ferrer kom bedre med i kampens tredje sett, men klarte ikke å hindre motstanderen fra å vinne 6-4, og dermed var kampen snudd.

Fjerde sett ble en ren transportetappe for Djokovic, som til slutt vant kampen 2-6, 6-1, 6-4, 6-2.

- Det er definitivt en stor lettelse å komme seg gjennom denne kampen, sier Djokovic etter at seieren er sikret, ifølge BBC.

- Alle elsker å spille her
Serberen, som tok sin første US Open-seier i fjor, og som har vunnet både Australian Open og French Open denne sesongen, forteller at han føler seg hjemme i New York.

- Jeg elsker å spille her. Jeg elsker energien, elsker publikum. Kveldskampene er unike her i New York. På vegne av alle spillerne kan jeg si at vi elsker det, sier Djokovic.

I finalen møter han skotske Andy Murray, som slo tsjekkiske Tomás Berdych lørdag kveld.

Djokovic har slått Murray, som håper på å bli den første britiske Grand Slam-vinneren siden 1936, i åtte av deres 14 siste møter på tennisbanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.