Djokovic slo ut Federer

Foto: Reuters/Scanpix

Avverget to matchballer og slo seg til finalen i US Open.

11.09.11 09:44

Novak Djokovic, som regnes som tennissportens nye ener, har kun tapt to av sine 61 kamper i år. Det ene kom mot Roger Federer i semifinalen i Roland-Garros.

Lørdag revansjerte serberen seg i semifinalen i US Open, og har nå stø kurs mot sin tredje Grand Slam-tittel for året.

- Min største seier noensinne
Federer, som vant US Open fem år på rad fra 2004 til 2008, gikk opp til 2-0 i sett og lå godt an med tanke på en finale.

Men Djokovic snudde kampen mesterlig, og avverget to matchballer før han slo seg videre med 3-2-seier.

- Dette var definitivt min største seier i år, og kanskje en av mine største noensinne. Roger var mye bedre enn meg tidlig i kampen, men jeg greide å heve spillet mitt veldig, sa Djokovic etter avansementet, ifølge NTB.

- På den første matchballen tok jeg en kjempesjanse. Det var flaks at den returen landet innenfor streken. Det var akkurat som da vi møttes i semifinalen i fjor. Han hadde to matchballer da også, men jeg gamblet og hadde hellet med meg.

Tapte mot Nadal i fjor
Djokovic er dermed klar for sin tredje US Open-finale. To ganger tidligere har tennisesset tapt den prestisjetunge finalen, mot henholdsvis Federer og Rafael Nadal.

Nå får han mulighet til å revansjere seg mot Nadal, også.

Spanjolen slo seg videre til den avgjørende kampen uten store problemer mot Andy Murray.

Djokovic har slått Nadal i fem finaler i år, og skjøvet rivalen ned fra førsteplassen å ATP-rankingen.

- Jeg har møtt Novak fem ganger i år, alle i finaler, og tapt hver gang. Jeg håper det skal gå bedre her, og jeg håper at New York vil hjelpe meg, sa Nadal.

Dansk tennisyndling slått ut
Caroline Wozniacki troner utrolig nok verdensrankingen, selv om hun aldri har vunnet en Grand Slam-tittel.

Lørdag var den danske jenta sjanseløs, og ble slått ut av Serena Williams i semifinalen i US Open. Willams var knallsterk, og hamret inn elleve serve-ess.

- Serena viser gang på gang at hun er en fantastisk spiller. Når det virkelig gjelder, så har hun et ekstra gir. Jeg slåss så godt jeg kunne, men hun spilte bare bedre enn meg i dag, sa Wozniacki etter tapet, ifølge Ekstra Bladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.