Tittelholder Novak Djokovic seiret igjen i ATP-finalen i London da han slo verdensener Rafael Nadal 6-3, 6-4 mandag kveld.

Det er tredje gang serberen har vunnet tennisstjernenes sesongfinale. Han er den åttende spilleren som klarer bragden to år på rad.

Mandagens kamp ble en oppvisning i kraft og presisjon. Djokovic dominerte fra start til slutt og vant det 39. oppgjøret mellom duoen overraskende enkelt.

- Dette er et flott sted å avslutte sesongen – i en by som har dyrket tennisstradisjonen i lang tid, sa en ekstatisk Djokovic til glede for London-publikummet.

Han fortsatte sin seiersrekke etter å ha hentet titlene i Beijing, Shanghai og Paris. Forrige tap kom mot nettopp Nadal i US Open-finalen i september.

Spanjolen har hatt en fantastisk sesong, men gjorde uvanlige feil mot sin serbiske overmann. Fra tidlig i annet sett kunne Djokovic kontrollere inn til seier.

- Dette har helt klart vært den mest emosjonelle sesongen i min karriere. For et år siden var jeg skadd og kunne ikke være her, sa Nadal.

- Men å spille årets siste kamp på denne arenaen er fantastisk. Novak spilte mye bedre enn meg i dag, og jeg hadde ingen sjanse, la han til.

Seiersstatistikken i innbyrdes kamper er nå 22-17 i favør Nadal, som stadig er verdensener. (©NTB)