RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Djokovic til ATP-finalen på 87 minutter

TIL FINALEN: Novak Djokovic vant semifinalen mot japanske Kei Nishikori og tok seg til ATP-finalen.
TIL FINALEN: Novak Djokovic vant semifinalen mot japanske Kei Nishikori og tok seg til ATP-finalen. Foto: Toby Melville (Reuters)
Der kan han møte Roger Federer til «drømmefinale».

Novak Djokovic er klar for ATP-finalen i tennis, men han måtte ha tre sett for å sette japaneren Kei Nishikori utenfor den prestisjetunge turneringen.

Det var første gang verdenseneren måtte bruke tre sett for å vinne i årets finalesluttspill. Til slutt ble det 6-1, 3-6, 6-0, så det var tross alt en overlegen seier serberen sikret seg. Allerede er han sikker på å være på toppen av rankingen ved årsskiftet, og nå mangler han bare én seier for virkelig å krone 2014-sesongen som spesielt vellykket.

Han startet oppskriftsmessig i semifinalen lørdag, og etter det første settet, som han vant 6-1, trodde de fleste at det skulle bli kort prosess mot japaneren. Men Nishikori ville det annerledes. Han ga seg ikke og slo overraskende tilbake i andre sett. Dermed måtte de to ut i et tredje sett, og det gikk 87 minutter før det hele var avgjort.

Det virket som om Djokovic var lettere rystet over storspillet til japaneren i det andre settet. Nishikori spilte seg også fram til to bruddmuligheter i starten av tredje sett, men feilet på begge, og etter det gikk det strake veien for serberen.

Kampen og utfallet av den første semifinalen lørdag gir muligheten for en drømmefinale søndag mellom Roger Federer og Djokovic. Federer møter landsmannen Stanislas Wawrinka senere lørdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere