Djokovic til finale i Monaco

Novak Djokovic slo Rafael Nadal i semifinalen og er klar for finale i grusturneringen i Monaco.

Novak Djokovic slo Rafael Nadal i semifinalen og er klar for finale i grusturneringen i Monaco. Foto: Jean-paul Pelissier (Reuters)

Verdensener Novak Djokovic er på god vei mot en ny stor tittel etter å ha slått Rafael Nadal 6-3, 6-3 i semifinalen i Monte Carlo Masters lørdag.

Djokovic har vunnet de største turneringene hittil i sesongen: Grand Slam-turneringen Australian Open og de to første Masters-turneringene i Indian Wells og Miami. Lørdag brukte han drøyt halvannen time på å nedkjempe gruskongen Nadal på rødgrusen i Monaco.

Nadal har vunnet turneringen åtte ganger, men han er et stykke fra sin aller beste form og var sjanseløs mot Djokovic.

Serberen har vunnet sine 16 siste kamper og kan pynte på statistikken i søndagens finale mot Tomas Berdych. Tsjekkeren vant sin semifinale mot franske Gaël Monfils 6-1, 6-4.

- Jeg er svært tilfreds med spillet mitt mot en så god motstander som Rafa. Han er tidenes beste grusspiller, og det var ikke enkelt, sa Djokovic. Han slo Nadal for femte gang på grus, i det 19. forsøket. Totalt har han 20 seirer på 43 kamper mot Nadal.

- Jeg vet at finalen mot Tomas blir en annen type kamp, men jeg skal gjøre mitt beste for å hente meg inn igjen og bli klar.

Djokovic har 18 seirer på 20 tidligere kamper mot Berdych,

Nadal fikk første brudd i semifinalen, men Djokovic slo raskt tilbake og vant det første settet. I annet sett ble 7. game, som varte i hele 11 minutter, svært avgjørende. Da mistet Nadal 40-0-ledelse og måtte til slutt tåle at Djokovic brøt serven hans.

To games senere avgjorde Djokovic kampen med et nytt brudd.

Djokovic prøver søndag å bli første mann som vinner årets tre første Masters-turneringen. Han vant også fjorårets siste Masters-turnering i Paris. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.