Novak Djokovic tapte første sett, men vendte til seier over Rafael Nadal i finalen i Roma Masters i tennis søndag.

Serberen vant turneringen for tredje gang og hindret Nadal i å ta sin åttende triumf på Foro Italico. De to har monopolisert titlene i Roma de ti siste årene. Søndag ble seierssifrene 4-6, 6-3, 6-3 i Djokovics favør.

Etterpå tilegnet han seieren til flomofrene i hjemlandet Serbia. Verdenstoeren har vært veldig opptatt av situasjonen i hjemlandet de siste dagene og appellert om hjelp og støtte til ofrene.

Ukomfortabel med å spille tennis
- Jeg vil tilegne dette spesielt til mitt land Serbia, som lider veldig under flommen, sa Djokovic på italiensk.

- Etter tre år var det en glede å vinne dette trofeet igjen. Rafa er en veldig vanskelig motstander, og slik var det i dag også.

Djokovic har sagt at flommen i Serbia er en katastrofe av «bibelske proporsjoner» og sagt at han har følt seg ukomfortabel med å spille tennis i Italia mens folk i hjemlandet kjemper mot vannmassene.

I kamper mot Nadal har Djokovic nå fire seirer på rad. Han tok sin tredje Masters-tittel for året og den 44. i karrieren.

Tøff uke

Nadal håper å vinne Roland-Garros for niende gang, men han har i oppkjøringen til årets annen Grand Slam-turnering tapt tre kamper på grus for første gang siden 2004.

- Jeg gratulerer Novak med en fantastisk seier. Dette var en tøff uke for meg, med mange timer på banen, men jeg spilte bedre i slutten av uken enn jeg gjorde i begynnelsen, og det er veldig positivt, sa verdenseneren. (©NTB)