Djokovic kunne juble etter å ha vunnet finalen med sifrene 3-6, 6-3, 6-3. Det var hans sjette triumf i storturneringen i Paris.

I oppgjøret mellom verdens to høyest rangerte spillere fikk Djokovic en liten revansj over russeren som i US Open snøt ham for å bli den tredje mann med seier i alle fire Grand Slam-titler i samme år.

Djokovic hadde som mål å slutte seg til legendene Don Budge (1938) og Rod Laver (1962 og 1969), men han falt over det aller siste hinderet da Medvedev vant finalen i New York i strake sett.

– Det tenkte jeg ikke på. Jeg har lagt det bak meg for lengst. Jeg går ikke rundt og grubler over at jeg ikke greide Grand Slam i år, bedyret Djokovic, som hadde bare godt å si om Medvedev.

Framtidig ener

– Han er en komplett spiller og en framtidig verdensener. Kampen i dag ble avgjort av små marginer og noen viktige poeng her og der. Jeg er veldig fornøyd med at jeg holdt hodet kaldt og avgjorde til slutt, sa serberen.

Medvedev hadde godord i retur.

– Jeg liker ikke å tape, selv ikke når jeg spiller dataspill. Men det er en trøst å ha hengt godt med i en finale mot tidenes beste tennisspiller, sa han.

Godt år

Djokovic har dominert tennisen i år. Allerede da han vant lørdagens semifinale i Paris var det klart at 34-åringen for sjuende gang avslutter året som verdensener. Det har ingen gjort før ham.

Casper Ruud spilte seg til kvartfinale i Paris Masters, og den prestasjonen garanterer ham plass i ATP-sluttspillet i Torino senere i måneden.

(©NTB)