Gå til sidens hovedinnhold

Djokovic videre i jakten på sitt femte Wimbledon-trofé

Verdenseneren avanserte etter seier i tre strake sett.

Fjorårsvinner Novak Djokovic fikk en komfortabel start på Wimbledon-turneringen i London da han slo tyske Philipp Kohlschreiber 3-0 i sett mandag.

Serberen, som er førsteseedet i turneringen, åpnet årets gressturnering med å slå tyske Philipp Kohlschreiber (57 i verden) med settsifrene 6-3, 7-5 og 6-3.

Djokovic fikk imidlertid en dårlig start da han ble brutt i sitt første game. 32-åringen brøt rett tilbake og tok første sett gjennom å bryte sin tyske motstander i hans neste servegame. Djokovic gjentok samme prosedyre i det andre settet med å tape sitt første game, men gjennom to brudd tilbake var det meste gjort.

I det tredje settet holdt han serven sin uten problemer, og kunne dermed gå av centercourten etter to timer og fem minutter med en god følelse i jakten på sitt femte Wimbledon-trofé.

- Jeg visste at Philipp er veldig god til å spille på alle underlag, spesielt gresset. Han tar ballen tidlig, har en god slice og en god serve. Det var en god test for meg, sa Djokovic til nyhetsbyrået AP etter åpningskampen.

Andre runde spilles etter planen onsdag. Der møter Djokovic amerikaneren Denis Kudla (111 i verden).

(©NTB)

Les også

Ruud faller på tennisrankingen

Les også

Rashford forlenger med Manchester United

Kommentarer til denne saken