RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Djupvik vil ikke vrake noen

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Morten Aa Djupvik (33) vil ha flere løpere på landslaget. Mye tyder på at han får det som han vil.

Tore Ruud Hofstad og Roger Aa Djupvik har fått sesongen spolert av sykdom. Likevel får begge etter all sannsynlighet ny tillit på allroundlandslaget i langrenn.

- Jeg håper jeg slipper å vrake noen. Det har jeg gitt signaler om oppover i systemet, og jeg har også signalisert hvilke nye løpere jeg ønsker på laget, sier allroundtrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Utvider landslagene
Mye tyder på at han får viljen sin.

- Det er for tidlig å si noe helt sikkert, men jeg kan nesten garantere at det blir flere løpere på allroundlaget for herrer neste sesong. Totalt vil det bli to til fire flere løpere på landslag neste vinter. Vi har sagt at sprint for kvinner og distanserenn for herrer er prioriterte områder, og da må det få konsekvenser for uttakene, sier sportssjef Åge Skinstad.

Verken Skinstad eller Djupvik vil si noe om konkrete navn.

Etter det som har skjedd i vinter, er det imidlertid grunn til å tro at Morten Eilifsen og Martin Johnsrud Sundby skal inn på allroundlaget. Samtidig har Jens Arne Svartedal takket for seg på landslaget, og dermed lever trolig Roger Aa Djupvik, Tore Ruud Hofstad, Simen Østensen, Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen og Odd-Bjørn Hjelmeset trygt.

Sprintere satser allround
I sprint har både Anders Gløersen og John Kristian Dahl imponert så mye i vinter at de ikke er til å komme forbi når neste sesongs lag skal tas ut. Trond Iversen har trolig gått seg ut av sprintlandslaget, og det er ikke sikkert at flere må ut for å få plass til de to nye.

Nettavisen har tidligere fortalt om sportssjefens planer om flere fellessamlinger for de ulike elitelagene i langrenn. Det betyr også at skillelinjene mellom dem kan bli litt annerledes.

- Vi må kanskje bli litt mindre opptatt av laginndelingen og litt mer opptatt av hva løperne faktisk satser på. For eksempel er det flere av løperne på sprintlaget som i realiteten satser allround, poengterer Skinstad.

Hetland i tenkeboksen
Han tenker selvfølgelig på løpere som Tor Arne Hetland og Eldar Rønning, som har gjort det vel så bra i distanserenn som i sprint de siste sesongene. Hetland har ikke lagt skjul på at han er i tvil om hvordan han skal legge opp satsingen fram mot VM i Liberec. Femmila er i øyeblikket en like aktuell distanse som sprinten.

Inneværende langrennssesong avsluttes med del to av NM kommende helg på Støren. Deretter skal landslagsløperne og -ledelsen evaluere sesongen under en samling på Hafjelltoppen.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere