*Nettavisen* Sport.

Djurgårdens nye superhelt

Jimmie Ölvestad gratulerer Patrick Thoresen (t.h.) med scoring for Djurgården. Foto: Anders Wiklund/ SCANPIX

Djurgården sto med tre tap på fire kamper da Patrick Thoresen ba om å få spille i førsterekka. Siden har Djurgården vunnet alt - og Thoresen har gjort poeng i alle kampene.

Patrick Thoresen ble flyttet opp i førsterekka, og har spilt sammen med NHL-proffene Nils Ekman og Marcus Nilsson i de fire siste kampene til Djurgården. Stockholmslaget har vunnet alle fire.

Den 21 år gamle nordmannen har gjort fem mål og to assists på disse kampene. Lørdag punkterte han kampen mot Linköping ved å sette inn 5-3 for Djurgården fem minutter før slutt.

Gleder seg til neste kamp
- Det er skikkelig gøy. Det har fungert skikkelig bra de siste fire kampene. Jeg gleder meg bare til neste kamp. Men jeg må dessverre vente helt til tirsdag, ler Patrick Thoresen.

Han vil ikke ta æren for snuoperasjonen selv.

- Jeg spiller med Marcus Nilson og Nils Ekman, som er utrolig gode. De er verdensspillere, begge to. Og vi fungerer veldig bra sammen, sier Thoresen til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor ble dere satt i samme rekke?

- Jeg luftet for trenerne at jeg hadde lyst til å spille med dem. Jeg synes jeg fortjente en sjanse, siden de ikke scoret så mye mål. Det var en periode da det ikke fungerte så bra med dem. Men de får mest spilletid, og det var derfor jeg hadde lyst til å spille med dem. Og det har jo fungert.

En bra kombinasjon
- Hvorfor fungerer dere så godt sammen?

- Vi trives bra sammen, noe som er viktig, og vi er en fin kombinasjon. Jeg er sulten, Nils har bra fart på skøytene, god teknikk og bra spilleforståelse. Marcus er veldig aggressiv og har bra spilleforståelse. En bra kombinasjon. I tillegg er vi flinke til å hjelpe hverandre, og snakker mye sammen, forklarer sønnen til Petter Thoresen.

21-åringen spiller sin første sesong i Djurgården, og har i januar fått sitt store gjennombrudd i svensk ishockey. Thoresen har gjort 15 poeng på 21 kamper, men sju av disse poengene har altså kommet i de fire siste kampene.

I Stockholm kalles han «Djurgårdens nye Espen». Det kan vel betraktes som en hyllest til både Espen Shampo Knutsen og Patrick Thoresen.

En av verdens beste ligaer
Den svenske eliteserien er invadert av NHL-proffer denne sesongen, noe som har ført til mindre spilletid for flere av Sveriges største ishockeytalenter. Men Thoresen får altså spille - og han får spille mye.

- Det er en av de beste ligaene i hele verden akkurat nå. Det er kult å gjøre det såpass bra når det er så høyt nivå. Det hadde ikke vært like moro om jeg hadde begynt å gjøre det bra først når NHL-proffene har reist, sier Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Nå skal det mye til om ingen NHL-klubber drafter nordmannen til sommeren.

- Får håpe det. Jeg har trodd det hvert år. Så lenge jeg er europeer, må jeg bli draftet for å komme til NHL. Jeg må bare fortsette å spille bra, så kan de ikke unngå å drafte meg, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag