RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbel Holmen senket Odd

Foto: Åserud, Lise
Sist oppdatert:
Men før overgangen til Lyn vurderte hurtigtoget å gi seg med fotballen.

(iOslo.no) Etter å ha brukt første omgang til å gå i offside, og begynnelsen av andre til å stille inn siktet, slo den tidligere Lørenskog-spilleren til i det 77. minutt. Ett minutt etter at Odd hadde utliknet med et kanonfrispark, pirket Holmen inn et innlegg fra Magnus Powell til 2 – 1. Før tilskuerne hadde jublet ferdig satt også 3 – 1-scoringen i nettet bak Jarstein i Odd-målet.

– Etter den andre scoringen var jeg for sliten til å feire. Det var så deilig å bare ligge på gresset, utbrøt en glisende Kim Holmen etter kampen.

Den tidligere turneren feiret det første målet med en spektakulær turnoppvisning.

Han har ikke engang tenkt over hvor mange mål han kan score i løpet av sesongen. Lyn-trener Henning Berg forteller at Holmen vurderte om han skulle kutte ut fotballen til fordel for jobben før overgangen til Lyn. Det var imidlertid ingen som angret på spissens valg etter søndagens kamp.

Treneren er storfornøyd med sin nye elev.

– Vi har gjort god research, og visste at potensialet lå der. Men det var ingen som kunne vite at han skulle ta overgangen fra 2. divisjon så fort, sier Lyn-treneren.

– Kim begynte ikke å spille fotball før han var 16 år gammel. Kanskje det er derfor han fortsatt utvikler seg så raskt? spør Berg.

Ifølge Berg er Holmen en naturlig målscorer. Likevel føler ikke Lyns nye yndling noe press om å score mange mål.

– Det er klart folk forventer at en spiss skal score, men for meg blir målene en bonus, sier Holmen.

– Jeg er fornøyd bare med å være der jeg er, forteller den superraske spissen til iOslo.no.

Kampreferat:

90. Slutt.

90. Jo Tessem skyter langt over fra femten meter.

90. Tre minutter lagt til.

79. Kim Holmen gjør alt på egen hånd. Først lager han 2-1 på et innlegg fra venstre, deretter kjemper han inn 3-1 i kamp med Steffen Hagen. Endelig scorer unggutten!

77. Odd utlikner ved Fredrik Gulsvik på en vanvittig måte. Frisparket er nærmere 30 meter fra Gustafsson. Men hvor lenge er Gulsvik i paradis?

74. Odd mer med i kampen nå. Har hatt et par fine avslutninger.

63. Ganske kjedelig på Ullevål stadion nå. Lagene kjemper en stillingskrig, og det skorter kraftig på presisjonen hos begge lag.

55. Fernando de Ornelas får nok ikke sove i natt. Han blir helt frispilt, runder Gustafsson og har bare [ trille ballen inn. Men på uforklarlig vis skrur han ballen milevis over.

54. Hoff skyter fra rundt 20 meter, men hårfint utenfor høyre stolpe. Lyn har full kontroll på hjemmebane

51. Kim Holmen er alene med Odd-keeper Jarstein. Holmen prøver seg med utsida av foten, men skyter over. Der skal du score.

46. Andre omgang er i gang. Berntsen går ut for Mats Dahm.

Første omgang var et fyrverkeri - de første 25. Det er Tomasz Sokolowski som så langt er matchens store profil, også han som scoret i kampens første minutt. Odd har slitt de siste åtte kampene, og det er lite som tyder på at denne kampen blir noe annerledes. de ornelas har slitt mot Berntsen og Sigurdsson, og Oddrane mangler presisjon i spillet.

45. Pause

38. Sokolowski er aktiv i dag. Han legger inn fra høyre til en Espen Hoff som ikke akkurat er noen luftens baron. Ballen går ufarlig til høyre for mål.

37. Stillingskrig nå.

32. Soko igjen, hans fjerde avslutning i kveld. Espen Hoff spiller inn til Soko i midten. I kamp med to Odd-forsvarere setter han ballen utenfor. Men Soko er i storform!

30. Lyn eier denne kampen hjemme på Ullevål Stadion. Odd er gode med ballen en stund, men det svikter i siste leddet.

27. Jo Tessem skyter fra 16 meter, men ballen går hårfint utenfor venstre hjørnet.

25. Soko nær mål nummer to. Han skyter, men ballen treffer en Odd-forsvarer og lurer Jarstein i Odd-målet. Bare såvidt han får reddet til corner.

20. Espen Hoff blir kjørt ned av Svindal Larsen. Mange tøffe dueller så langt, og det ser ut som Tommy har noe å hevne.

18. Stensaas får seg en skikkelig karamell ved midtstreken. Espen Ruud sklir inn og feller Stensaas. Gult kort til Ruud.

15. Merkelig situasjon. Lyn er nære scoring etter Stensaas-frispark. Tommy Berntsen blir lagt ned, men sklir ballen i stolpen. Odd-forsvaret får klarert, men dommer blåser mot Lyn.

12. Gislason feier grovt ned Tommy Svindal Larsen ved midtstreken. Er de ute etter midtbanegeneralen?

6. Tessem skyter fra anslagsvis 25 meter, skrått fra venstre. Jarstein skjermer ballen ut.

1. Soko setter ballen i nota etter 51 sekunder! Ifølge TV2s kommentator baklengs nummer 250 for Odd i Eliteserien. Hoff skyter fra venstrekanten, Jarstein mister ballen, og Soko plukker opp ballen i feltet. Ferdig scora.

1: Kampen er i gang.

Slik spiller Lyn (4–4–2):Eddie Gustafsson, Lars Kristian Eriksen – Indridi Sigurdsson – Tommy Berntsen – Ståle Stensaas,Tomasz Sokolowski – Stefan Gislason – Jo Tessem – Espen Hoff, Magnus Powell – Kim Holmen

Benken: Johan Dahlin, Erling Knudtzon, Dylan MacAllister, Mads Dahm, Ezekiel Bala, Bjarne Kortgaard Ingebretsen

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere