*Nettavisen* Sport.

Dobbel Liquigas

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Men det var faktisk Peter Sagans hjelperytter som stjal showet.

09.10.11 09:49

Lørdagens etappe i Tour of Beijing var den fjerde av totalt fem etapper i det ferske World Tour-rittet.

Rytteren skulle tilbakelegge 189,5 lettkjørte kilometer mellom Yan Qing Gui Chuan Square og Shunyi Olympic Rowing/Canoeing Centre.

Etter at HTC-Highroad, med Tony Martin i ledertrøyen, gjorde mesteparten av jobben i starten av etappen. Men etter hvert som spurtene kunne kjenne lukten av målstreken i Shunyi, tok hjelperytterne deres over mye av drajobben.

Den siste milen, da bruddet bestående av Iljo Keisse (Quick Step), Frederik Veuchelen (Vacansoleil - DCM ), Tiago Machado (RadioShack), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Meiyinh Wang (Kina) og Julien Berard (Ag2r - La Mondiale) var innhentet, prøvde Team Katusja og Team Sky offensive i spissen av hovedfeltet.

Men det var et annet lag som skulle spille hovedrollen mot slutten. Innenfor den siste kilometeren hadde Liquigas hele seks ryttere samlet. Det utnyttet Elia Viviani. Italieneren vant etappen foran lagkamerat Peter Sagan.

Innesperret Kristoff
- De har et sterkt lag her nede for spurtene. De blir en og to, og det er en utrolig bra prestasjon. Vi har ikke laget til å gjøre det samme, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Juan Jose Haedo (Saxo Bank-Sungard) ble nummer tre. Mellom Haedo og Alexander Kristoff snek det seg inn to russerne, Denis Galimzyanov og Alexander Porsev (begge Katusja).

- Jeg hadde to mann som skulle gjøre jobben for meg før spurten. Opplegget fungerte bra, men jeg ble sperret de siste hundre meterne. Det var nesten så jeg måtte bremse, det var litt kjipt, fordi jeg hadde størst fart akkurat da, forteller 24-åringen.

Martin i rute
Tour of Beijing avsluttes med en 118 kilometer lang etappe søndag. Der ligger det meste til rette for massespurt, og dermed en ny sjanse for Alexander Kristoff.

- Det blir ingen endringer i spurttaktikken, for vi er nødt til å spille på de andre lagene, men vi får håpe at vi har litt mer flaks i morgen (søndag), avslutter Kristoff.

Tony Martin kom seg helskinnet gjennom etappen lørdag. Tyskeren blir den første sammenlagtvinneren av World Tour-rittet Tour of Beijing dersom han kommer seg trygt gjennom søndagens etappe fra Tian An Men Square til Bird's Nest Olympic Stadium.

Resultater, 4. etappe:
1. Elia Viviani (Liquigas) 4.09,08
2. Peter Sagan (Liquigas) samme tid.
3. Juan Jose Haedo (Saxo Bank-Sungard) s.t.
4. Denis Galimzyanov (Katusja) s.t.
5. Alexander Porsev (Katusja) s.t.
6. Alexander Kristoff (BMC) s.t.
7. Leigh Howard (HTC-Highroad) s.t.
8. Manuele Mori (Lampre-ISD) s.t.
9. Enrique Sanz (Movistar Team) s.t.
10. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) s.t.

Sammenlagt:
1. Tony Martin (HTC-Highroad) 11.19,27
2. David Millar (Garmin-Cervélo) +17
3. Chris Froome (Team Sky) +26
4. Steven Cummings (Team Sky) +35
5. Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) +39
6. Luis Leon Sanchez (Rabobank) +41
7. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +43
8. Andrej Grivko (Team Astana) st
9. Dario Cataldo (Quick Step) st
10. Niki Terpstra (Quick Step) +46
(..)
115. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) +14,33

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.