Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel Oslo-seier i Tour de Ski

Både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martin Johnsrud Sundby vant jaktstarten i Tour de Ski fredag. Begge sørger dermed også for sammenlagtledelse i hver sin klasse.

TOBLACH: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ledet fra start til mål og vant etappen 38,7 sekunder foran Therese Johaug på 15-kilometer jaktstart friteknikk.

Tøff kamp

– Det var en hard dag. Løypen er vanskelig. Selv om det ikke er noen bratte motbakker, får du aldri noe hvile. Det var en tøff kamp. Jeg visste at Therese gikk fort bak meg, sa Jacobsen i seiersintervjuet.

Anne Kyllönen fra Finland endte på tredjeplass. Hun var 1.12,2 minutter etter etappevinneren.

Heidi Weng fulgte på åttendeplass, mens Kristin Størmer Steira ble nummer elleve.

LES OGSÅ: Skulle sendes hjem – leder touren

Dobbel norsk

Og da mennene skulle i ilden med 35-kilometers jaktstart ble det jammen norsk seier da også. Oslogutten Martin Johnsrud Sundby gikk ut med 35 sekunders ledelse til svenske Calle Halfvarsson, men var aldri truet på fredagens etappe.

– Jeg prøvde å holde en jevn fart i 35 kilometer. Ikke kjøre for hardt, men heller ikke tape så mange sekunder. Jeg gamblet litt på at jeg skulle ha nok krefter. Heldigvis hadde jeg en god dag, sa Sundby i seiersintervjuet.

Northug var best i spurten av en gruppe på seks løpere og tok annenplassen på jaktstarten. Han avanserte dermed også fra fjerde- til annenplass i sammendraget. Northug var 58,2 sekunder bak Sundby i mål og ligger 1.03,2 minutter bak landsmannen i sammendraget etter fem av sju etapper.

Chris Jespersen ble nummer sju, Tord Asle Gjerdalen nummer ti og Sjur Røthe nummer elleve. Didrik Tønseth fulgte på 14.-plass, mens Finn Hågen Krogh ble nummer 19 og Niklas Dyrhaug nummer 20.

Lørdag skal gutta gå 10 kilometer klassisk i Val di Fiemme, mens Tour de Ski avsluttes med en 9 kilometer lang etappe som ender i slalåmbakken i Alpe Cermis søndag.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping