Dobbel-Riise for Norge?

- Bare ring meg, Åge, sier Bjørn Helge Riise. 22-åringen er klar for landslagsspill, og storebror John Arne drømmer om å spille sammen med ham.

26.03.06 19:44

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen) LILLESTRØM - DJURGÅRDEN 1-0 (SAMMENLAGT 4-1): Liverpool-stjernen John Arne Riise hadde tatt turen over for å heie lillebror Bjørn Helge Riise frem til finalen i Royal League, og fikk se akkurat det han håpet på:

Lillestrøm hadde kontroll fra første ballberøring, Djurgården skapte knapt en målsjanse og da Robert Koren dunket inn 1-0 fra ellevemeteren midtveis i førsteomgangen, var finalespillet i realiteten i boks. Derfra og inn var det kun snakk om et pliktløp fra begge lagene, og løp var det spesielt en mann som gjorde.

Bjørn Helge Riise.

22-åringen, med fortid i Belgia, kom til Lillestrøm i fjor sommer og er som sparket ut av skuddfoten til sin tre år eldre bror, John Arne. Vinnerviljen og løpene er like intense, innbittheten like sterk. Per i dag er det kun en ting som skiller dem vesentlig på fotballbanen – avslutningsegenskapene.

Scoringsvegring
Mens John Arne alltid har scoret jevnt og trutt for Champions League-mester Liverpool, senest mot Birmingham for fem dager siden, har Bjørn Helge ennå til gode å finne nettmaskene i sin tid på Åråsen.

- Det er min største svakhet som spiller, innrømmer ’Fuglas kortvokste flankespiller.

Likevel mener han at han er god nok for det norske landslaget.

- Jeg er klar, og venter bare på telefonen fra Åge Hareide, sier midtbanespilleren med en fortid i Belgia til TV2 Nettavisen.

Og får støtte fra Liverpools venstreslegge på at landslaget er innen rekkevidde.

Drømmer om samspill
- Ja, det synes jeg. Bjørn Helge jobber veldig bra, har en utrolig løpskapasitet – og er fysisk veldig sterk.

- Vi har aldri spilt for samme klubb, men har alltid drømt om det. I løpet av de neste par årene bør det være realistisk.

Selv har minstemann i familien ingen planer om å vente så lenge.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nei, jeg er som sagt klar allerede nå. Jeg hadde håpet å få vist meg frem på USA-turen i vinter, men der ble jeg dessverre syk og måtte stå over.

Nå håper han at det ikke tar så lang tid til den neste innkallingen kommer, for den store drømmen har alltid vært å spille sammen med storebror, fortrinnsvis i landslagsdrakta.

- Dette er noe vi ofte har snakket sammen om, og jeg håper virkelig det skjer en dag, gjerne på et klubblag, men mest realistisk er det på landslaget.

Mobber minstemann
Og selv om Åge Hareide på TV Norge sa at han er fullt klar over Bjørn Helge Riises kvaliteter, så er det ingen tvil om at det vil være et visst behov å øke effektiviteten foran motstandermålet før Bjørn Helge kan forvente en innkalling fra landslagssjefen. Og før han finner nettmaskene regelmessig, må han fortsatt også tåle å bli mobbet av storebror.

- Jeg ringte og mobbet ham da jeg scoret mot Birmingham tidligere i uka, akkurat som jeg gjør det hver gang jeg finner nettmaskene, humrer Liverpool-spilleren.

- Jeg venter til de store anledningene, og skal heller score i Royal League-finalen om ti dager, kontrer Lillestrøms løpsmaskin, i trygg forvisning om at det er noe storebror aldri har gjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.