*Nettavisen* Sport.

Dobbel Sørum ga Tippeliga-opprykk

Foto: Ness, Jan Kåre (Scanpix)

- Håper det skal bli noen mål neste år også, sier toppscoreren.

01.11.09 17:41

HAUGESUND - SARPSBORG 08 3-0 (1-0):

Haugesund rykket sist ned fra Tippeligaen i 2000. Nå er det klart for comeback i den øverste divisjonen. Det er klart etter at Thomas Sørum befestet sin posisjon som Adeccoligaens toppscorer da Haugesund slo Sarpsborg 08.

— Det er viktig både for klubben og distriktet at vi rykket opp. I det siste har det meste av resultater også gått vår vei. Vi har scoret mye mål. Men vi trenger kanskje noen forsterkninger i forsvaret, sier FKH-trener Jostein Grindhaug (36) til NTB.

Dobbel Sørum
20 minutter tok det før de 5000 tilskuerne på Haugesund Stadion kunne slippe jubelen løs. Da spilte Sørum fri Dag Roar Ørsal, men Joacim Heier i Sarpsborg-målet vartet opp med en flott beinparade. Sørum klarte imidlertid med nød og neppe å lure returen i mål.

Flere mål ble det ikke før pause, men Sørum klinket til igjen etter 59 minutter. Tor Arne Andreassen spilte fri toppscoreren, som fra ni meters hold vippet ballen over Heier og i mål.

— Jeg har spilt på et godt lag og fått mange sjanser. Men jeg håper det skal bli noen mål også neste år, sier Sørum til NTB.

Ørsal satte inn et bonusmål for Haugesund i siste spilleminutt, og fastsatte dermed sluttresultatet til 3-0.

Hønefoss holdt unna
Hønefoss holdt Sogndal til 0-0 og blir dermed det andre laget som rykker direkte opp. Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot er i ekstase etter at opprykket var et faktum.

- Dette er helt fantastisk, og det overgår alt jeg har vært med på som spiller, sier Sundgot til NRK etter kampen.

- Jeg er helt tom nå. Jeg har vært 16 sesonger i den beste klubben i Norge, og nå klarte vi det endelig, sier veteranen Frode Lafton, som har spilt for Hønefoss siden 1994, til NRK

Kongsvinger vant 2-0 over Mjøndalen, men fordi Haugesund også vant, må laget likevel ut i playoff om opprykk, etter å ha endt på den sure tredjeplassen i serien.

Kongsvinger møter Sogndal i tippeligakvalifiseringen, mens Sarpsborg 08 skal til pers mot Fredrikstad. De respektive vinnerne av de kvalikoppgjørene møtes deretter for å gjøre opp om den siste plassen i Tippeligaen.

I den andre enden av tabellen endte HamKam, Notodden, Stavanger og Skeid, som alle må belage seg på 2.divisjonsspill neste sesong.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.