RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbelt Bravo, Mexico!

Sist oppdatert:
Mexico tok ledelsen mot Iran ved Omar Bravo. Da det så som mørkest ut, gjorde han sannelig det samme igjen.

MEXICO - IRAN 3-1: Omar Bravo trodde han hadde gjort nok da han etter en halvtimes spill satte beinet på Guilermo Francos stuss. Mexico var storfavoritt mot sin langt mindre erfarne asiatiske motstander, men greide aldri å kontrollere kampen slik de fleste ventet. I stedet var det Iran som dominerte i førsteomgangen, og det var derfor ingen bombe da Yahya Golmohammadi utnyttet en feil i det meksikanske forsvaret og utliknet til 1-1 ti minutter før pause.

Trener Ricardo Lavlope måtte ha vært særdeles lite fornøyd med det han så i førsteomgangen, og få minutter etter pausen hadde han benyttet seg av alle sine tre bytter.

Gullbytter
Det var tre gode valg, og best av alle – Zinha. Sammen med nevnte Bravo og Barcelonas stjernestopper Rafael Marquez kjørte Mexico fullstendig over sin motstander etter hvilen, og det var bare et tidsspørsmål om når scoringen ville komme.

76 minutter skulle vise seg å være svaret. (Nok) et horribelt utspill av Irans ellers gode keeper, Ebrahim Mirzapour, havnet i beina på en meksikansk angriper, Bravo ble spilt igjennom og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Bare to minutter senere var det Zinhas tur. En glimrende vegg med Mario Mendez på vingen ble headet i mål da drøye ti minutter gjensto, og ballen ble headet inn fra fem meters hold.

En glimrende start for mellomamerikanerne, som er den største favoritten til andreplassen i pulja – bak Portugal.


Avisene hyllet Bravo, treneren supporterne

I meksikanske aviser er stemningen høy etter seier i den første kampen, og superlativene hagler. I de største avisene er overskriftene en eller annen variant av «Bravo Mexico!» (jo da, det ordet kan brukes på mange språk!), men også «de trefargedes triumf» går igjen. Omar Bravo og innbytter Zinha er de som først og fremst får ros for sitt spill.

Trener Ricardo Lavolpe var mer interessert i å hylle den tilreisende fansen etter kampen.

- De støttet oss virkelig i andreomgangen, det motiverte oss, og jeg tror det var grunnen til at vi vant.

- Vi var svært nervøse i starten, men jeg synes vi tødde bra opp etter hvert, og vi lærte av feilene vi gjorde i førsteomgangen.

Og heller ikke i den meksikanske leiren er spillet det viktigste.

- Vi fikk alle tre poengene, og det er det som gleder mest, siteres den meksikanske sjefen på.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere