BEITOSTØLEN/OSLO (Nettavisen): Simen Hegstad Krüger leverte en glitrende sisteetappe for Norge 2, og sikret seieren foran Emil Iversen og svenske Calle Halfvarsson.

Krüger gikk i mål 5,5 sekunder foran Iversen, med Halfvarsson sekundet bak.

Det avgjørende rykket ble satt inn få kilometer før mål og fikk Therese Johaug til å måpe.

– Fy søren, det der var vanvittig imponerende! Simen Hegstad Krüger er tilbake, folkens, utbryter Johaug hos NRK.

Les også: Landslagsløperen har vært gjennom en tøff tid: – Det har vært jævlig

Iversen ble sjekket av juryen

I kampen om andreplassen ble det dramatikk helt til siste stavtak.

For da Iversen skulle gå forbi Halfvarsson mot slutten kunne det på TV-bildene se ut som om Iversen tok linjen til svensken.

Jurysjef Torbjørn Broks Pettersen bekrefter etter løpet av Iversens manøver ble sjekket, men juryen kom fram til at nordmannen ikke hadde gjort noe galt.

– Det var helt i henhold til regelverket. Du ser at på den siste kulen så prøver Calle å klemme Iversen til venstre, men så klarer han å komme seg foran. Taktisk god løping av Iversen, sier Broks Pettersen til Nettavisen.

– Men du måtte sjekke situasjonen?

– Det er greit å se situasjonen om igjen, sånn at vi er sikre på at ting skjer i riktig linje. Var det der riktig, tenkte jeg, så da er det greit å se det en gang til.

Verken Iversen eller Halfvarsson mente heller at det ble gjort noe galt, og Iversen mener det er helt andre grunner til at juryen måtte ta en ekstra kikk.

– Han ville vel bare se hvor godt jeg spurtet, flirer han, før han fortsetter mer seriøst:

– Man må være litt taktisk, og da var det vel kamp om å komme først inn i svingen, og det klarte jeg. Det var absolutt fair. Dette hadde jeg snakket med Even (Northug, journ.anm.) om i går. Så jeg håper han er fornøyd med spurten, sier en blid Iversen til Nettavisen.

Halfvarsson gir skryt til sin overmann for måten han taklet avslutningen.

– Han er tøff og går litt foran. Jeg synes ikke han gjør noe feil. Jeg kunne vært enda tøffere og gått inn foran, sier Halfvarsson.

Les også: 19-åringen kollapset under løpet – fraktet bort av ambulanse

– Vi lurte alle

Norge 2 stilte med Lotta Udnes Weng, Mikael Gunnulfsen, Silje Theodorsen og Hegstad Krüger.

Gunnulfsen var smørblid etter seieren og forteller at dette var hans største dag i skisporet så langt.

– Du må gi meg et kvarter til før denne synker inn. Det er helt utrolig. Jeg trodde dette skulle være en koselig familiedag hvor alle får være med. Men for meg ble det plutselig karrierens største dag. Det var rått, sier han til Nettavisen etter målgang før han spøker litt med de andre lagene.

– Vi lurte alle og satte det beste laget på Norge 2. Har du ikke hørt det nye? Lurt av Monsen, gliste han og refererte til Norges sprinttrener Arild Monsen.

Norges førstelag besto av Anne Kjersti Kalvå, Martin Løwstrøm Nyenget, Heidi Weng og Emil Iversen.