*Nettavisen* Sport.

Døde etter hockey-slåsskamp

Foto: AP/Scanpix

Don Sanderson (21) mistet livet etter en ishockeykamp.

Sent fredag kveld kom meldingen om at den 21 år unge ishockeyspilleren Don Sanderson er død, etter tre uker i koma.

Kanadieren falt til isen sammen med Corey Fulton i forbindelse med en slåsskamp de to imellom da Sandersons lag Whitby Dunlops spilte mot Fultons Brantford Blast i en amatørkamp i Canada.

21-åringen mistet hjelmen under slåsskampen og slo bakhodet i isen under fallet.

Tre uker i koma
Han mistet bevisstheten i rundt 30 sekunder før han for en kort stund fikk den tilbake. Deretter falt han i koma, før han gjennomgikk en hjerneoperasjon.

Fredag mistet han altså livet.

Den tragiske ulykken setter fart i diskusjonene om slåssing skal tillates i nordamerikansk ishockey, eller om reglene for dette eventuelt bør justeres.

I NHL - det øverste proffnivået - er reglene i dag slik at dersom du spiller med visir på hjelmen, må du ta av deg hjelmen før du involverer deg i en slåsskamp. Hvis du ikke gjør dette, får du og laget en tominutters utvisning.

- Må lære av dette
Slåssing straffes som regel kun med fem minutter i utvisningsboksen i NHL og resten av de nordamerikanske ishockeyligaene.

- Hver gang er tragedie som dette skjer - og den kunne ha vært avverget gjennom en rekke regelendringer, eller hvordan hjelmene lages - må det følge en debatt. For hvis du mister bare ett liv og ikke lærer av det, gjør vi alle en stor feil, sier Dunlops president Steve Cardwell.

Norges eneste NHL-spiller, Ole-Kristian Tollefsen, er av og til involvert i slåsskamper når han spiller for Columbus Blue Jackets. Slåssingen er nemlig ikke bare for syns skyld - den har blant annet den funksjon at det skremmer motspillere fra å takle spillere stygt og farefullt. Derfor har de fleste lag i NHL én eller flere spillere som lar hanskene falle dersom en motstander opptrer ufint.

Tollefsen slo hodet i isen
Det er under en måned siden Tollefsen selv falt under en slåsskamp og slo hodet i isen. Nesgutten begynte å blø og måtte hjelpes av banen.

- Jeg var bare svimmel, sa Tollefsen den gang.

24-åringen er for tiden kneskadet og ute av spill. Han var torsdag tilbake i trening, 13 dager etter meniskoperasjonen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag