Gå til sidens hovedinnhold

Døde på fotballbanen - leger kan bli dømt for drap

Tre italienske leger etterforskes etter at Piermario Morosini kollapset på fotballbanen.

Det var under en serie B-kamp mot Pescara at Livorno-spiller Piermario Morosini (utlånt fra Udinese) kollapset 14. april i år. 25-åringen døde på vei til sykehuset, og det ble senere påvist en genetisk hjertefeil.

Det er likevel besluttet å starte etterforskning av de tre legene som behandlet Morosini. Livorsnos klubblege Ernesto Sabatini, Pescaras klubblege Manlio Porcellini, og redningstjenestens lege Vito Molfese mistenkes for forsømmelse og mord. De skal ha unnlatt å bruke hjertestarter, noe som kunne ha reddet livet til den unge fotballspilleren.

I tillegg rettes det kritikk mot at en sikkerhetsbil ble parkert utenfor nødutgangen på fotballarenaen, og sørget for at ambulansen brukte lenger til enn nødvendig på å komme seg til sykehuset.

Morosinis bortgang føyer seg inn i en altfor lang rekke av tragiske dødsfall på fotballbanen. Bare i år har tre spillere mistet livet i kamp, og de fleste husker nok Bolton-spiller Fabrice Muambas dramatiske kollaps under FA-cupkvartfinalen mot Tottenham i mars. Muambas hjerte stoppet i 78 minutter, men legene klarte til slutt å redde livet til 24-åringen, som har blitt tvunget til å legge fotballknottene på hylla.

I august kollapset nigerianske Henry Ihelwere Chinonso, som spilte for den rumenske klubben Tulsea, i en kamp, og livet sto ikke til å redde. Rumenske medier har spekulert i om den intense varmen kan ha vært årsaken. Chinonso ble bare 21 år gammel.

Tidligere denne måneden døde Victor Brännström etter å ha segnet om på banen i en 2. divisjonskamp i Sverige. Brännström hadde kollapset også én gang tidligere, men fikk klarsignal av legen til å fortsette å spille fotball.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar