*Nettavisen* Sport.

Døde under Volvo Ocean Race

Ett av mannskapene om bord på båten ABN Amro Two falt over bord og døde under Volvo Ocean Race onsdag.

18.05.06 20:18

Hans Horrevoets (32) ble skylt over bord av de høye bølgene i Atlanterhavet. Mannskapet klarte å få 32-åringen om bord igjen, men forsøkene på gjenoppliving, mislyktes.

Nederlenderen er den første som har omkommet i årets seilas. Sist det skjedde, var i 1989-90.

Horrovoets falt over bord på båten «ABN Amro Two» midt ute i Atlanteren. Mannskapet om bord klarte å hente Horrovoets opp, men klarte ikke å få ham i live igjen. – Vi er knust, sier skipper på båten, Sebastien Josse, til AP. Båten var 2.100 kilometer fra Lands End i England da han falt over bord. Den nederlandske laget vurderer nå om de skal fortsette seilasen, skriver ANB.

Horrevoets har vært profesjonell seiler lenge, og var med i verdensomseilingen i 1997-98. Han visste også at den største faren ved slike seilas var å falle over bord.

Men selv om nederlenderen skal ha vært en av de mest erfarne i det unge mannskapet på båten, gir det ingen garantier i forhold til skader. Det sier ekspertkommentator Hans Bouscholte i nederlandsk TV.

«ABN Amro Two» er en av sju båter som deltar i seilasen. Båtene er på vei fra New York til Portsmouth i den sjuende etappen av seilasen. Båtene er inne i den tredje av totalt ni etappe.

Norske Knut Frostad deltar også i racet på båten «Brazil 1». Seilasen avsluttes i Göteborg i midten av juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.