*Nettavisen* Sport.

Dødelig Drogba-dobbel

To mål det første kvarteret av Didier Drogba parkerte Middlesbrough fullstendig. Dermed tok Chelsea enda et skritt nærmere det etterlengtede seriemesterskapet.

05.01.05 00:36

CHELSEA – MIDDLESBROUGH 2-0: Chelsea tok sin femte strake ligaseier med tirsdagens 2-0-seier over Middlesbrough. London-laget dominerte fullstendig både i spill og sjanser mot et av de beste Premier League-lagene, og det begynner å bli vanskelig å se hvordan Chelsea skal unngå å vinne seriemesterskapet denne sesongen.

Laget har en stall ingen kan matche, og med Premier Leagues beste keeper, et ugjennomtrengelig forsvar og en midtbane som er den mest komplette som har satt sine åtte ben på en engelsk fotballbane.

Endelig suksess
På toppen av det hele – mot Middlesbrough fungerte det også på topp.

Didier Drogba har vel ikke vært den Chelsea-spilleren som har gledet mest i år, sant og si har han vært en liten skuffelse etter å ha banken inn mål for Marseille både i serie og Mesterligaen i fjor. Før oppgjøret mot Middlesbrough sto han kun med fire ligamål i Chelsea-trøya, og syv totalt. Han hadde sett Eidur Smári Gudjohnsen havne foran ham i rekka over foretrukkede spisser, men mot Middlesbrough fikk han tillit fra start.

Den tok han godt vare på.

Bare 17 minutter av kampen, og for egen del, en hektisk tominutters økt, brukte ivorianeren på å senke Middlesbrough. Først da han tok imot pasningen fra Frank Lampard, ristet av seg Gareth Southgates takling, og satte ballen knallhardt og iskaldt i mål etter et snaut kvarter. Deretter da han to minutter etterpå headet inn Lampards alltid like nøyaktige innlegg fra fem meters hold.

Utspilte Middlesbrough
Mer skulle det ikke til for å parkere Middlesbrough, som har fått bank både av Manchester United og Chelsea i løpet av de siste dagene. Dermed er det vel liten tvil om at de fortsatt er et nummer for små til å spise kirsebær med de aller største, men fortsatt henger laget fra Nord-England med i kampen om europacupspill. For Jimmy Floyde Hasselbaink ble det heller ingen suksess på sin retur til Stamford Bridge; ikke en eneste avslutning kunne han notere seg for, mens Chelsea hadde dusinet fullt.

Nærmest scoring etter sidebyttet var Damien Duff som dunket til med venstrefoten tidlig i andreomgangen, bare for å se treverket dirre. Både Lampard og Robben hadde gode sjanser etter hvilen, uten å lykkes.

PS! Fem strake kamper uten baklengs er tangering av den gamle Chelsea-rekorden fra november 2002.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.