*Nettavisen* Sport.

Dødsfallet som ryster tour-feltet

Foto: Fotomontasje (Ap/Afp/Scanpix/©TDWSport.com)

- Dette setter alt i perspektiv, sier Philippe Gilbert.

07.07.12 14:06

Torsdag morgen våknet Tour de France-feltet opp til en trist nyhet.

Den belgiske rytteren Rob Goris hadde omkommet på hotellrommet sitt i startbyen Rouen, natt til den femte etappen. Trolig var det et hjerteinfarkt som tok livet av Goris.

Fra ishockey til sykkel
Belgieren var ikke med i årets Tour de France, men var en del av tour-sirkuset siden han jobbet for en belgisk TV-stasjon.

Til vanlig kjørte Goris for det belgiske laget Accent Jobs-Willems Veranda, og han deltok blant annet i årets Glava Tour. 30-åringen var inne i sitt andre år på laget, etter at han hadde konvertert fra ishockey til sykkel. Han var såpass god i førstnevnte idrett at han ved flere anledninger representerte landslaget.

Dødsfallet rystet sykkelverden, spesielt belgisk sykkelsport.

Sterke reaksjoner
- Dette setter alt i perspektiv. Jeg har ikke ord, han var så ung, sa Gilbert som selv fylte 30-år torsdag.

- Min bror kjente han bedre enn jeg gjorde (Philippe Gilberts lillebror kjører på samme lag som Goris gjorde), men jeg vet at han alltid var en munter og blid fyr, fortsetter Gilbert.

Flere andre i feltet brukte twitter til å reagere på dødsfallet.

- Trist dag for sykkelsporten. En god rytter og kollega, Rob Goris, gikk bort i kveld. Hvil i fred, skrev André Greipel.

- Hvor dårlig kan en dag starte. Det er en merkelig følelse å miste en ny kollega. Jeg sender mine kondolanser, skrev Sep Vanmarcke.

- Veldig trist å høre om Rob Goris’ dødsfall. Fra ishockeyspiller til syklist, og en virkelig flott fyr. Du vil bli savnet, RIP, skrev Robbie McEwen.

- RIP, Rob Goris. Jeg møtte Rob i Tyrkia rundt i fjor. Han var en superhyggelig fyr. Jeg kommer til å savne deg kamerat, skrev Brett Lancaster.

- Jeg kan ikke tro det :( Denne morsomme fyren? Nei, det kan ikke være... RIP, Rob Goris, skrev Zdenek Stybar.

- Hvilken forferdelig nyhet på morgenkvisten. Jeg sender mine tanker til hans venner og familie. RIP, Rob Goris, skrev Jan Ghyselinck.

Det er ikke første gang belgisk sykkelsport blir rammet av tragiske dødsfall. I 2009 omkom Frederik Nolf mens han konkurrerte i Tour of Qatar, mens Wouter Weylandt omkom i en tragisk krasj i fjorårets Giro d’Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.