Dødssyke Lauren (19) rører USA til tårer

FIKK SPILLE: Kreftsyke Lauren Hill i akjson på basektballbanen.

FIKK SPILLE: Kreftsyke Lauren Hill i akjson på basektballbanen. Foto: Andy Lyons (AFP / NTB scanpix)

Fikk sin største drøm oppfylt.

03.11.14 10:57

Det var i basketmøtet mellom Mount St. Joseph og Hiram natt til mandag at 19 år gamle Lauren Hill fra USA fikk sin største drøm oppfylt.

Hill fikk i november i fjor beskjed om at hun hadde en hjernesvulst og at hun hadde rundt to år igjen å leve. Svulsten var umulig å operere bort.

Det var da 19-åringen bestemte seg for at hun i det minste skulle spille én basektkamp på collegenivå, før hun døde. Det skjedde altså natt til mandag.

Hun kom på banen i NCAA-ligaen for Mount St. Joseph.

- Ga aldri opp
Laget fikk flyttet kampen mot Hiram fram to uker, slik at den dødssyke 19-åringen kunne komme på banen å få ønsket oppfylt.

- Jeg ga aldri opp, til tross for dødsdommen. Jeg har aldri vurdert å bare gi opp og ikke nyte den tiden jeg har igjen, sa hun i et intervju nylig.

Historien om Hill har blitt en stor snakkis i USA de siste ukene og en rekke idrettsstjerner har tatt kontakt og sendt den kreftsyke jenta hilsninger.

Er optimist
Kampen natt til mandag ble flyttet til Xavier Cintas Center - som rommer 10.250 personer - siden interessen for oppgjøret hadde blitt så stor.

- Jeg har aldri hatt det så bra i hele mitt liv, sa Hill i et intervju underveis i kampen. Mens hun ble intervjuet tok hun til tårene.

- Jeg hadde trodd det skulle holdes på en liten arena, her i vår lille by. Men det er så stort samhold i denne verden. Alle har stått sammen for å hjelpe meg og det har vært helt fantastisk, sier Hill i intervju med Fox Sports.

Og til tross for at hun ikke har lenge igjen, er 19-åringen optimist.

- Selv om jeg kanskje ikke er i denne verden når det skjer, tror jeg at en kur mot kreft ikke er langt unna. Jeg håper folk donerer mer penger til forskning.

Hill tegnet seg for fire poeng i kampen med to layups.

Se flere bilder her:


Se Hill score her:

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.