Gå til sidens hovedinnhold

Dødt løp for Carlsen og Aronian i udramatisk semifinaleduell

Det er helt jevnt mellom Magnus Carlsen og Levon Aronian etter den første dagen av semifinalen i Champions Chess Tour. Alle de fire partiene endte med remis.

Det var knyttet store forventninger til det norske sjakkesset før torsdagens første semifinaledag mot Aronian. Carlsen hadde i dagene før storspilt mot polske Jan-Krzysztof Duda i kvartfinalen.

– Det var en udramatisk dag. Jeg forventet på forhånd at han (Aronian) ville bli en mye tøffere motstander enn Duda, noe som har vist seg å stemme, konstaterte Carlsen overfor TV2 etter de fire partiene.

Men verdenseneren fra Lommedalen klarte aldri å gjenskape knallformen. Aronian var nærmest å innkassere første stikk da han i det andre partiet etter hvert opparbeidet seg et solid overtak på brettet.

Carlsen innså hva som var i ferd med å skje og berget remis mot den armenske stormesteren. Det skulle ende med remis i hvert av de fire hurtigsjakkpartiene torsdag.

– Jeg hadde helt undervurdert konseptet hans med kvalitetsoffer. I det partiet kunne jeg fort ha tapt, sa Carlsen.

Det betyr at finalejakten er helt åpen før fredagens partier. Skulle de to duellantene være likt etter fire partier da også, vil det bli omspill med lynsjakk og eventuelt armageddon.

Turneringen er den niende i Champions Chess Tour. Finalen spilles om en snau måned. Carlsen står med totalt to turneringsseirer siden formatet ble innført i fjor høst.

(©NTB)