*Nettavisen* Sport.

Dødt løp før seriestart

Foto: Linn Cathin Olsen (Scanpix)

Keepertabber sørget for uavgjort i Østfold-derbyet.

12.02.11 00:26

Det var ventet en tøff kamp i lokaloppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad fredag kveld, men ingen av lagene klarte å gå seirende ut.

Sarpsborg 08 åpnet kampen best og satt inn det første målet etter åtte minutters spill. Etter pausen tok kampen fyr og publikumet i Østfoldhallen ble vitne til flere skåringer. Særpingene gikk først opp til 2-0 etter at Tom Erik Breive satt en enkel retur fra Fredrikstads målvakt før FFK reduserte to ganger.

Med god hjelp fra Sarpsborgs målvakt, Magnus Hjulstad, klarte FFK å komme tilbake i kampen.

Hjelstad sumlet med klarering av et tilbakespill, noe som endte med at han sendte ballen rett i Dino Mulac som traff målet på direkten, etter 70. minutters spill.

Få minutter etter reduseringen ble målskårer Dino Mulac taklet av en Sarpsborg-tilhengeren. Politiet geleidet mannen raskt ut av hallen, mens han mottok en voldsom pipekonsert fra de fremmøtte.

- Når angivelige supportere opptrer på denne måten er det bare trist. Dessverre vil slike elementer fra tid til annen dukke opp. Det er en utfordring for samtlige klubber i de to øverste ligaene, og alle lag arbeider kontinuerlig med å gjøre sikkerheten bedre, sier klubbleder Svein Johannessen til fredrikstadfk.no.

- Vi føler med Sarpsborg 08 som hadde ansvaret for arrangementet. De har med dette fått en lite hyggelig sak å hanskes med. Men vi føler oss sikre på at Sarpsborg 08 vil håndtere denne saken på aller beste måte.

Kampviljen til den angivelige Sarpsborg supporteren så ikke ut til å smitte over på laget som måtte se nok en ball gå inn i eget mål etter en ny uheldig involvering av Hjulstad. Alex Valencia fyrte løs et hardt skudd fra utkanten av 16-meteren og traff midt på målvakten som på klundrete vis klarte duppe ballen bakover og inn i eget mål.

Det neste Østfold-derbyet blir 13. juni når Sarpsborg 08 gjester Fredrikstad stadion i Tippeligaens 11. runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.