*Nettavisen* Sport.

Doffen: - Bør ha en ny spiss

Foto: (Foto: Kyrre Lien/Scanpix)

Kristofer Hæstad mener Start har rutinen som skal til, men frykter en skade på Ole Martin Årst.

07.08.07 07:19

KRISTIANSAND (Nettavisen): - Vi er sårbare på spissplassen, konstaterer Hæstad.

«Doffen» og de andre Start-spillerne har akkurat gjennomført restitusjonsøkten på Spicheren treningssenter. Det er drøyt 15 timer siden to poeng glapp fire minutter på overtid mot Tromsø. Midtbanemotoren er fortsatt alvorstynget.

- Det er tøft, dette her. Jeg har ikke sovet særlig godt. Man blir liggende å tenke på hva man kunne ha gjort annerledes, innrømmer Hæstad.

- Mer rutine
Tabellen viser at Start i øyeblikket er dårligst av samtlige lag i Tippeligaen. Det samme var tilfellet i 2002. Da rykket en ung «Doffen» og hans lagkamerater ned med dunder og brak. Bare 11 poeng ble det den gangen. Selv det dobbelte hadde vært for lite.

Denne gangen føler imidlertid Hæstad at situasjonen er betydelig annerledes.

- Vi har et mer rutinert lag nå, med mange spillere som har vært med på dette før. Og ikke minst har vi større kvaliteter i laget, poengterer «Doffen».

Et vesentlig element nå blir å holde alle mann skade- og karantenefrie.

- Det blir feil å skylde på det, men når vi mangler to-tre spillere hver gang, blir det vanskelig, forklarer Hæstad.

Vil ikke kritisere
Han innser at Start fortsatt er sårbare, spesielt på spissplassen. Ole Martin Årst pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen mot Tromsø. Neste gule betyr karantene. Ingen står klar til å ta over.

- Vi har jo spisser, men ingen med rutine. Man kan ikke forvente at Jesper Mathisen kommer inn og redder oss. Derfor bør vi ha en ny spiss så fort som mulig, fastslår Kristofer Hæstad.

Han har sett angrepsspillere som Alex Valencia, David Nielsen, Stefan Bärlin og Ben Wright forsvinne i tur og orden denne sommeren. Men han vil ikke kritisere klubbledelsen for at disse har fått gå.

- Det blir feil av meg å mene noe om det, for jeg vet at det var sammensatte grunner til at de forsvant. Men vi er sårbare, gjentar han.

Tøff motstand
Mentalt innrømmer «Doffen» at situasjonen minner mye om 2002.

- Det vil alltid være tungt å ligge nederst på tabellen, poengterer han.

En titt på de gjenstående kampene gjør ikke situasjonen lystigere. Av de ti gjenstående kampene spilles seks på bortebane. På hjemmebanebane møter Start gullkandidater som Brann, Rosenborg og Lillestrøm.

- Det er ikke akkurat dårlige lag vi møter framover, konstaterer Hæstad.

Første mulighet til å kare seg bort fra jumboplassen, er mandag i neste uke. Vårens storlag Stabæk er motstander - på Nadderud.

PS! Fire spillere er igjen fra Start-nedrykket i 2002: Kristofer Hæstad, Steinar Pedersen, Rune Nilssen og Lars Martin Engedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.