*Nettavisen* Sport.

Doffen kan bli joker

For en måned siden ofret ikke Kristofer Hæstad landslaget en tanke. Nå kan han bli en joker mot Italia.

25.05.05 08:00

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): NORGE-COSTA RICA 1-0: Flere eksperter har etterlyst kjappe føtter og løpskraft mot Italia. Roar Strand er uaktuell. Ardian Gashi er ikke i form. Mot Costa Rica viste Kristofer «Doffen» Hæstad at han kan være et fullgodt alternativt. Hvis Åge Hareide bestemmer seg for å bruke en midtbaneterrier.

Start-debutanten taklet, løp og kastet seg inn i dueller over det meste av banen i de 45 minuttene han fikk.

- Det er min beste egenskap, men om jeg er med mot Italia, det tenker jeg ikke på. Det får Åge bestemme, sier Hæstad til TV 2 Nettavisen.

Men:

- Før sesongen var landslaget helt uaktuelt for meg. Det ofret jeg ikke en tanke da.

Høyaktuell
Det sier sitt om Starts sesongåpning – og Hæstads spill i den gule drakta. I løpet av en drøy måned har han nemlig blitt høyaktuell for en plass i Italia-troppen. Skal man dømme etter Hareides skryt etter Costa Rica-kampen, er Hæstad med.

- Han er nærmere Italia-troppen etter det han gjorde i dag. Han har en voldsom aggressivitet og arbeidskapasitet. Han er en spillertype som kan passe godt mot Italia, sier Hareide.

Tidligere har Hareide sammenliknet 21-åringen med Italias midtbaneess – Gennaro Gattuso.

- Kristofer spilte en kjempekamp. Det sa jeg til ham. Han viste hvorfor han ble tatt ut, og hvis han ikke blir tatt ut mot Italia, er det ikke fordi han spilte dårlig mot Costa Rica, sier Morten Gamst Pedersen.

Likevel drømmekamp?
Skulle Hæstad få sjansen mot Italia, kan det likevel bli en drømmekamp for ham neste uke. Han mister uansett den første. Toppkampen mot Vålerenga.

- Det hadde vært en drøm å få spille på Ullevaal mot Vålerenga og Klanen, men jeg går glipp av den på grunn av tre gule kort, sier han.

Onsdag får han vite om han får sjansen i den andre - VM-kvalifiseringskampen mot Italia.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.