Gå til sidens hovedinnhold

Doffen satser mot OL

OL i 2010 er det store målet til kulekjøreren fra Bergen.

(iBergen.no) Ole-Kristoffer Dahl Trellevik, eller Doffen som de fleste kaller ham, satser hardt på å komme i verdenstoppen i kulekjøring. Noen ganger for hardt.

- Har vært ute en lang stund nå da korsbåndet røk. Det er en skade som du nesten må regne med. Det er vel egentlig bare et spørsmål om når det skjer. Så jeg kom meg ikke på ski før i desember da vi lå i alpene og trente, sier 20-åringen.

På e-cup laget
Doffen har stått på ski siden han kunne gå og ble for seks-sju år siden plukket opp av talentspeidere da han og noen kamerater drev fristil-kjøring på Voss.

- Ble påmeldt i NM i 1999 og der fikk jeg en 2. plass for rookies. For fire år siden bestemte jeg meg for å satse skikkelig. Nå er jeg på europacuplaget, men håper på å få kjøre noen verdenscup-konkurranser. Helst sesongavslutningen på Voss.

Onsdag skulle han egentlig være prøvekjører for verdenscuprennet i Canada. Men den avtalen gikk i vasken i siste liten. I stedet blir det nå hardtrening på Hafjell før årets første e-cup konkurranse i Finland om noen uker.

Trener med Kari Traa
Doffen var også aktiv i svømming og har flere medaljer fra nasjonale mesterskap. Men treningen ble for ensformig for 20-åringen.

- Jeg likte best å stupe og vende, men det er grenser for hvor kreativ en kan være der, sier Doffen og skratter. Da er det bedre å få utfolde seg på hoppene i kulekjøringsbakken sammen med resten av landslagseliten og pensjonerte Kari Traa.

- Det mentale er svært viktig i kulekjøring. Og her har Kari enormt mye å gi oss. Hun vet hvordan det fungerer, for å si det slik.

OL er målet
2010 OL i Vancouver er det første store målet for den ambisiøse bergenseren. Men han vet at veien frem dit er veldig lang.

- Det er et veldig optimistisk mål, men det er det jeg jobber for. Nå satser jeg også 100 prosent og har ingen skolegang ved siden av. Et annet mål er VM på Voss i 2013, sier Doffen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene