*Nettavisen* Sport.

Doffen smigret av Hareide

Foto: Erlend Aas/SCANPIX

Åge Hareide sammenlikner Kristofer Hæstad med Gennaro Gattuso - og åpner landslagsdøra.

11.11.08 07:54

ULLEVAAL (Nettavisen): Det var ikke bare Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue som imponerte da Vålerenga ble norgesmester gjennom å slå seriemester Stabæk 4-1 i søndagens cupfinale. Også Kristofer «Doffen» Hæstad (24) spilte en svært god kamp.

- Det var veldig oppløftende, sier Åge Hareide til Nettavisen.

Pitbullterrier
Sørlendingen fikk karakteren sju på Nettavisens spillerbørs. Bare de to tomålsscorerne ble vurdert som bedre i finalefesten.

Både Fredheim Holm og Abdellaoue var med i den troppen som landslagssjef Hareide presenterte på Ullevaal stadion mandag ettermiddag. Det var ikke Kristofer Hæstad.

- Men hvis Doffen spiller jevnlig som han gjorde i cupfinalen, er han inne igjen, lover Hareide.

Landslagssjefen håper nå at Vålerengas løpssterke midtbanekriger får en lang periode uten skader, slik at han finner tilbake til den gamle formen, den som gjorde ham til landslagsspiller i 2005.

- Jeg håper det, for han er en sånn pitbullterrier som alle lag har inne på midten. Henning Hauger gjorde en veldig god jobb mot Nederland, i forhold til erfaringen, for han tok Rafael van der Vaart ut av kampen. Men Doffen er litt «røfffere». Og internasjonalt er han litt som Italias Gennaro Gattuso, du kjenner at han har vært der, sier Hareide.

- Motiverende
Kristofer Hæstad setter naturligvis pris på de oppmuntrende ordene fra landslagssjefen.

- Det er hyggelig å høre. Jeg må bare prestere på klubblaget, så håper jeg å spille meg inn igjen via det, sier Doffen til Nettavisen.

Den første sesongen i Vålerenga ble langt tyngre enn han hadde håpet, mye på grunn av et par skadeavbrekk, men avslutningen kunne likevel knapt blitt bedre.

- Selvfølgelig har det vært frustrerende. Det å komme til en ny klubb og ikke prestere som man ønsker, er tøft. Det hjalp vanvittig mye å få den oppturen i går. Det motiverer bare ekstra. Det er første gang jeg vinner en tittel i min karriere, forteller Hæstad.

Norge møter Ukraina i Dnepropetrovsk 19. november, men det blir altså uten Kristofer Hæstad. 24-åringens neste landslagssjanse blir dermed møtet med Tyskland 11. februar.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.