Gå til sidens hovedinnhold

Doffens råtass-helter

Du forstår hvorfor Kristofer Hæstad takler så hardt og løper så mye når du hører hvem heltene hans er.

Den 21-årige midtbaneterrieren fra Vigør har gått fra niendeplass i 1. divisjon til gullkamp i eliteserien på to år, og har dessuten rukket å etablere seg på A-landslaget i samme slengen. Lørdag kan han være med på å sikre Starts tredje seriegull – det første på 25 år.

- 2005 har gått over all forventning. Målet før sesongstart var å beholde plassen i eliteserien og å gjøre det bra på U21-landslaget. Både Start og jeg har hatt et utrolig år, og lørdag kan vi krone verket med gull, sier Doffen til TV 2 Nettavisen.

Går for kanonkamp
Hæstad har slitt litt med lysken denne sesongen, men skaden er leget og formen er på topp.

- Jeg går rundt og gleder meg til å komme i gang. Nå er vi en match unna og kan avgjøre på hjemmebane foran 16.600 på et fullsatt stadion. Vi gir alt, og jeg tror på en kanonkamp mot Fredrikstad, sier 21-åringen.

Han skulle helst sett at klubben ikke var så avhengig av resultatet i Skien, der Vålerenga besøker Odd. Hvis VIF skulle vinne, må Start slå Fredrikstad. Og uansett kan mesterskapet bli avgjort på målforskjell – som i fjor. Og mens Fredrikstad slåss mot nedrykk, er Odd på trygg grunn.

- Snyte VIF for gull
- Litt kjedelig at ikke Odd har noe å spille for, selv om jeg tror de er såpass proffe at de legger ned en hederlig innsats uansett. De synes nok også det gøy å snyte Vålerenga for gullet, sier Kristofer Hæstad.

Som trekker frem Tom Nordlie som den beste treneren han har jobbet under på både klubb- og landslagsnivå.

- Tom er ekstremt faglig dyktig, vet hvordan vi vil ha det og er utrolig flink til å motivere.

Og mens Nordlie er Kniksen-nominert som årets trener, kan Doffen både bli årets midtbanespiller og årets beste norske spiller uansett liga og posisjon på banen.

Vil til England

- Veldig hyggelig å bli nominert, og spesielt når det er spillerne i eliteserien som har stemt meg frem. Det viser at jeg spiller bra, og dette setter jeg mye høyere enn spillerbørsene. Det viktigste er tross alt at medspillerne synes jeg gjør en god jobb for laget.

Til tross for mye fremgang og mye skryt på kort tid, haster det ikke å forlate Start for større utfordringer i en annen del av Europa.

- Jeg har som mål å komme meg utenlands etter hvert, og må vurdere eventuelle tilbud som kommer. Men på den andre siden har jeg fortsatt mye å lære og har fokus her i Start, poengterer Kristofer Hæstad.

- Blør for drakten
Målet er å spille i samme liga som favorittklubben Manchester United.

- Jeg har fulgt dem stadig mindre etter hvert som jeg spiller mer og mer fotball selv. Jeg må jo ha tid til andre ting enn fotball også.

Men Doffens forbilder fra Old Trafford forklarer langt på vei hans kontante midtbanestil.

- Roy Keane og Paul Ince. Fantastiske spillere som blør for drakten. Sånt elsker jeg.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken