WALES-DANMARK 0-4

Danmark er klare for kvartfinale i EM etter seier mot Wales i Amsterdam. Kasper Dolberg ble den store helten for danskene med to scoringer. Like før slutt økte Joakim Mæhle danskenes ledelse med kveldens tredje scoring, før Martin Braithwaite økte til 4-0 langt inne i overtiden.

Danmark har ikke vunnet en sluttspillkamp i et EM på 29 år. Siste triumf kom i 1992 da Danmark vant EM-finalen mot Tyskland.

Danmark møter nå vinneren av Nederland og Tsjekkia i kvartfinalen i Baku neste lørdag.

Etter kampen ble Gareth Bale intervjuet. Der fikk Wales største stjerne spørsmål om lørdagens kamp var hans siste for landslaget. Real Madrid-stjernens oppførsel når han fikk spørsmålet vekker nå oppsikt, da Bale forlot intervjuet uten å gi et tydelig svar.

- Det var ikke slik vi ønsket at kampen skulle gå. Fra mitt ståsted startet vi veldig bra, men så endret det seg. Vi forsøkte i andre omgang, men gjorde feil slik at vi slapp inn mål som endret momentet, sier Bale i intervjuet.

- Det er skuffende, det er alt jeg kan si. Vi misbrukte muligheten, men jeg kan ikke klage på innsatsen, fortsetter han.

«Jeg vet at du ble spurt i går om dette kom til å være din siste kamp for Wales», spurte BBCs reporter, som ikke rakk å fullføre spørsmålet før en oppgitt Bale forlot intervjuet uten å svare.

Danskene i ekstase

Danske medier er i ekstase etter danskenes prestasjon. B.T tar superlativer i bruk for å beskriver triumfen mot Wales.

- Du milde skaper. Arenaen ble forvandlet til en rød-hvit katedral, skriver avisen på dagen 29 år etter danskenes største fotballtriumf.

Ekstrabladet omtaler Dolbergs prestasjon som verdensklasse og at trener Kasper Hjulmand igjen leverte varene med taktikken.

- Det er helt vilt. Det føles ganske sprøtt. En vanvittig kveld, sier Dolberg selv til DR.

Avisen Berlingske skriver at Danmark ydmyket Wales og at de får en overkommelig oppgave også i kvartfinalen.

Dolberg sendte Danmark til himmels

Wales startet oppgjøret beds og var nære på å ta ledelsen før ti minutter var spilt. Gareth Bale fyrte av et farlig skudd like til side for stolpen til Kasper Schmeichel

Wales fortsatte å skape flere farligheter, men fikk ikke uttelling innledningsvis. Det gjorde derimot Danmark like før halvtimen var passert. Dolberg tok med seg ballen og avsluttet fra like utenfor sekstenmeteren. Spissen plasserte ballen ned i det lengste hjørnet bak keeper Danny Ward.

Dolberg ble kastet inn på laget fra start etter at Yussuf Poulsen måtte kaste inn håndkleet med det som skal være en strekk. Den tidligere Ajax-spilleren svarte med å score i sin første kamp fra start i EM, på sin tidligere hjemmebane Amsterdam Arena.

Wales store stjerne Bale var tydelig misfornøyd med dommeren som valgte å ikke tildele laget et frispark i situasjonen før danskenes ledermål.

Dolberg fikk en ny stor mulighet få minutter senere. Denne gangen parerte Ward avslutningen fra kort hold.

Danskene tok utover i omgangen over styringen og var nære å doble ved Joakim Mæhle på overtid i første omgang. Avslutningen fra skrått hold ble avverget til en corner.

Danmark gikk til pause med en ettmålsledelse.

Doblet ledelsen

Etter pause var jubelkvelden åpenbart ikke slutt for Dolberg. Spissen fikk servert en svak klarering fra Neco Williams i starten av andre omgang og dunket inn kveldens andre scoring.

Liverpool-backens involvering fikk i etterkant kritikk.

- Williams med en svak klarering før målet, men dette har vært kollektivt svakt av Wales. skriver Independent-reporter Melissa Reddy.

Dolberg ble tatt av banen 20 minutter før slutt.

Med 15 minutter igjen måtte danskenes kaptein Simon Kjær ta telling med en kjenning i låret. AC Milan-stopperen var usikker inn mot kvartfinalen og måtte forlate banen med kvarteret igjen i Amsterdam.

Danmark fikk en gigantisk trippelsjanse fem minutter før slutt, men verken Andreas Cornelius eller Martin Braithwaite maktet å sette ballen over streken.

Wales maktet ikke å sette ordentlig press på Danmark i jakten på redusering. Istedenfor økte Mæhle til 3-0 på tampen. På overtid fikk Wales-spiller Harry Wilson se det røde kortet, før Braithwaite satte inn danskenes gjerde scoring.

Dermed kan de røde og hvite feire kvartfinaleplass.