Domenech: - Lippi er en ringrev

Foto: (AFP / Scanpix)

Raymond Domenech tror trenerduellen avgjør utfallet av VM-finalen.

09.07.06 11:25

Frankrikes Raymond Domenech roser trenerkollega Marcello Lippi opp i skyene foran dagens VM-finale på Olympiastadion. Hans offensive tankegang mot Tyskland var intet mindre enn en genistrek, mener franskmannen.

Lur Lippi
- Det var en glimrende ide. Det var et lurt moment. Hans taktiske valg gjorde det mulig å reversere kampen, sier Domenesch til Le Monde.

Ifølge franskmannen er det endring av strategier og valg under kampen som virkelig skiller det gode fra de aller beste fotballtrenerne.

- Ofte er det høyst nødvendig å handle. Enhver handling kan medføre et alternativt utfall av kampen, mener Domenech, som selv valgte å ta Zinedine Zidane av banen mot Sør-Korea i det innledende gruppespillet. Den gang passerte kapteinsbindet til David Trezeguet.

Det valget gjør han neppe søndag.

- Mystisk
Roser gjør han derimot ikke Argentinas landslagssjef Jose Pekerman.

- Pekerman nyter et godt rykte, til tross for eliminasjonen i kvartfinalen. Men hvorfor tok han av Riquelme så tidlig mot Tyskland, spør Domenesch seg selv, og stiller seg samtidig sterkt kritisk til å la kjappe spillere som Javier Saviola og Lionel Messi slite benken mot stasjonære tyskere.

I kveld er det egne valg som teller. Kampen kan du følge live her fra klokken 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.