RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AFP)

Dommedag for tour-vinnere

Sist oppdatert:
Contador og Ullrich får svar på sine saker i midten av januar.

Jan Ullrich og Alberto Contador har et par likheter. Begge to har vunnet Tour de France i svært ung alder og begge to er i dopingsøkelyset.

Begge to vil få svar på sine saker fra idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i midten av januar.

Noen spesifikk dato er ikke gitt, men instansens generalsekretær, Matthieu Reeb, bekrefter til VeloNation at det vil skje i midten av januar.

- Det er bare en estimering. Ingen ting er offisielt. Vi vil kunne være mer spesifikke når ni nærmer oss midten av januar. Tidsrammen er omtrent den samme for Ullrich-saken.

Contador vil få svaret på om CAS opprettholder det spanske forbundets frifinnelse av hans dopingprøve fra 2010-utgaven av Tour de France.

Saken om Ullrich gjelder operasjon Puerto, fra 2006. Den er også noe mer komplisert. Hele saken er basert på at det sveitsiske sykkelforbundet ikke har sanksjonert Ullrich. Selv om Ullrich er tysk, bodde han i Sveits på den tiden. Han løste dermed sveitsisk lisens.

CAS har tidligere sagt at de ikke kan overprøve beslutningen gjort av det sveitsiske forbundet, men de kan komme med en dom over UCIs håndtering av saken.

Dermed har ikke Ullrich like mye å frykte, som Contador.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere