RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommens dag for Kenteris og Thanou

Sist oppdatert:
I ettermiddag får trolig de greske sprinterne Costas Kenteris og Katerina Thanou vite om de blir straffet for å ha unnlatt å møte til dopingkontroll i forkant av OL.

Talsmann Nick Davies i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) sier til Reuters at det på en høring i ettermiddag skal fattes vedtak om eventuelle sanksjoner mot de greske sprinterne. En eventuell straffereaksjon vil imidlertid ikke bli kunngjort før onsdag.

Må informeres først
Duoen ble tidligere i desember formelt siktet for å ha uteblitt fra en dopingkontroll i forkant av Aten-OL i august. Begge har levert skriftlige forklaringer til IAAF.

- Jeg forventer ikke noen offentliggjøring av vedtaket før i morgen. Begge utøverne og deres advokater skal informeres først, og én av disse er for tiden i USA, sier Davies.

Uteble tre ganger
Kenteris, som vant 200 meter under Sydney-OL i 2000, og Thanou, som ble nummer to på 100 meter i samme mesterskap, er skal også forklare seg for en gresk domstol for de samme beskyldningene.

Kenteris og Thanou uteble fra dopingkontroller i Chicago og Tel Aviv i forkant av Aten-lekene, i tillegg til at de ikke møtte opp til testing hjemme i Aten dagen før OL startet.

Ulykke
Greske påtalemyndigheter har også tiltalt de to for å ha fingert en motorsykkelulykke, slik at de ble innlagt på sykehus og dermed var utilgjengelig for IAAFs representanter i fire dager. Også helsepersonell er tiltalt for å ha utarbeidet falske journaler.

De to sprinterne risikerer to års utestengelse fra alle stevner, men har mulighet til å anke IAAFs kjennelse inn for den idrettens internasjonale voldgiftsdomstol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere