Gå til sidens hovedinnhold

Dommer ga 36 røde kort

Å si at den paraguayanske kamplederne mistet kontrollen over kampen, er en underdrivelse.

Dommer Mark Clattenburg fikk mye kjeft etter oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United sist helg.

Kamplederen ble beskyldt for rasistiske utsagn mot to Chelsea-spillere under kampen, og londonlaget likte nok også dårlig at de fikk to spillere utvist av Clattenburg.

Om det er en trøst for den 37 år gamle dommeren vites ikke, men nå er det i hvert fall en annen fotballdommer som er ute i minst like hardt vær.

36 røde kort
En paraguayansk kamp mellom ungdomslagene til Teniente Farina og Libertad for to uker siden endte nemlig med en fotballfeide som fikk tøffe konsekvenser for begge lag:

Da spillere fra begge lag endte opp i en slåsskamp like før slutt, valgte dommer Nestor Guillen å gi rødt kort til 36(!) spillere.

Det gjensto bare fem minutter av kampen da to av spillerne startet å slåss på midten av banen.

Dommer Guillen hastet bort og viste begge spillerne det røde kortet, uten at noen av dem brydde seg om utvisningene. De fortsatte å slåss, og i løpet av få sekunder hadde lagkameratene styrtet til for å kaste seg inn i slåsskampen.

Se video av hendelsen her!

- Gjorde ikke jobben sin
Kamplederen, som antakelig ikke kunne tro sine egne øyne, forsøkte ikke engang å rydde opp i situasjonen. Han tok med seg sine assistentdommere og forsvant inn i dommergarderoben.

Dette betydde naturligvis at han ikke fikk med seg hvilke spillere som egentlig var involvert i slåsskampen, så dommer Guillen avgjorde like godt at samtlige spillere - inkludert innbyttere - skulle utvises.

Det irriterer Teniente Farina-president Hernan Martinez, som beskylder dommeren for å ha forsømt sine oppgaver.

- Dommerne ble ikke engang på banen. Så fort slåssingen startet, løp de ut i garderoben, sier han, ifølge Metro.

- De løp gjennom tunnellen til garderoben deres. De kunne ikke se noe av hva som skjedde. Men i rapporten utviste de alle 36 spillerne, mer eller mindre for å vaske sine hender rene fra ansvaret, raser klubbpresidenten.

Kommentarer til denne saken