VIKING – STABÆK 4-1:

VIKING STADION (Nettavisen): I sekundene før kampen mellom Viking og Stabæk ble blåst i gang, ropte Viking-hordene «dommerjævel, dommerjævel» til Terje Hauge. Sannsynligvis fordi trener Uwe Rösler var svært misfornøyd med Hauges innsats i oppgjøret mot Rosenborg i juni. Tyskeren mente at Hauge gjorde det han kunne for å ødelegge for Viking.

BLOGG:Vi kan takke Terje Hauge

Søndag skulle tilropene raskt stilne.

Etter 19 spilte minutter blåste dommer Terje Hauge straffe til Viking. Et skudd fra Mame Niang traff armen til Stabæks kaptein Morten Skjønsberg, og det var liten grunn til å protestere på straffesparket. Men samtlige på Viking Stadion ble overrasket da den norske Fifa-dommeren i tillegg dro opp det røde kortet.

(Se utvisningen i videovinduet. Artikkelen fortsetter)

263961

- Klar scoringsmulighet
Slik forklarer Terje Hauge avgjørelsen når han omsider kom ut av garderoben:

- Stabæk-spilleren hopper opp og gjør seg større med armen. Ballen treffer armen og jeg vurderer det som at Viking blir fratatt en klar scoringsmulighet. Dermed er det også rødt kort, sier Hauge til Nettavisen.

Etter å ha sett TV-bildene hadde han samme oppfatning som han hadde i det øyeblikket det skjedde.

- Det er klart det kan diskuteres. Det er en soleklar straffe, men om det er rødt kort blir en skjønnsavgjørelse, sier Olsvik-dommeren.

- I morgen skal jeg sette meg ned og diskutere situasjonen i ro og mak sammen med mine kolleger, legger han til.

Han er garantert ikke den eneste som vil diskutere situasjonen flere ganger.

(Se høydepunkter fra kampen i videovinduet. Artikkelen fortsetter)

264041

- Helt feilaktig
- En helt feilaktig avgjørelse! Greit nok at han blåser straffe, men det er aldri i verden noe rødt kort – ballen blir jo skutt opp i baksiden av hånda mi, nesten oppe i skuldra, sier Skjønsberg til Nettavisen.

Stabæk-trener Jan Jønsson støtter sin kaptein.

- Det er rødt kort når man handser med vilje og viten inne på streken. Men å gi rødt kort i en sånn situasjon, det blir så feil som det kan bli, sier den svenske suksesstreneren.

Tippeligaens toppscorer, Daniel Nannskog, følte at alle avgjørelser gikk i Vikings favør i første omgang.

- Det føltes som vi spilte mot fjorten mann, og da sier det seg selv at det blir vanskelig, sier den karismatiske svensken.

Viking-trener Uwe Rösler har som nevnt vært mildt sagt rasende på Hauge tidligere denne sesongen, men ville denne gang ikke kommentere utvisningen før han hadde sett TV-bildene.

Men det er ingen tvil om at det røde kortet - samt straffemålet og 2-0-målet som kom rett etterpå, før Stabæk hadde rukket å omorganisere seg - påvirket kamputfallet enormt.

I minuttene før utvisningen rullet nemlig Stabæk opp noen angrep de er alene om i norsk fotball. Dessverre for serielederen reddet Kristian Nicht to ganger fra svenske Johan Andersson. Hadde han satt minst én av de sjansene ville det blitt en helt annen kamp.

Mer Tippeliga: Les alt om 21. serierunde her!

Ville vinne 2. omgang
2-0-målet kom etter at Christian Keller sendte i vei et svakt tilbakespill i retning av Jon Knutsen. Alexander Ødegaard snappet ballen, rundet den landslagsaktuelle keeperen og økte til 2-0. Før Terje Hauge blåste lagene inn til pause hadde Viking gjort både 3-0 og 4-0.

- I pausen bestemte vi oss for å vinne 2. omgang, sier Veigar Páll Gunnarsson.

- Vi viser god moral, og skaper en del sjanser selv om vi spiller med ti mann hele kampen, sier islendingen.

Daniel Nannskog forlot banen i pausen. Men det var ingen dramatikk i det byttet.

- Jeg er litt småforkjølet, og når stillingen er 0-4 er det bedre å hvile og bli frisk enn å løpe rundt til ingen nytte, sier den svenske storscoreren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).