VIKING–AALESUND 2-1

VIKING STADION (Nettavisen) : Vålerenga raste etter at dommer Svein-Erik Edvartsen ga Tromsø straffe på Alfheim forrige serierunde. Bilder viste i ettertid at Edvartsen handlet helt korrekt i Tromsø, uten at Vålerenga ga seg av den grunn.

Denne gangen var det Aalesund og trener Søren Åkeby sin tur til å rase.

- Vi spiller bra, men må samtidig bli behandlet rettferdig for å ha en sjanse til å vinne fotballkamper, sier Søren Åkeby til Nettavisen, med klar henvisning til dommer Svein-Erik Edvartsen.

Avgjør kampen
På stillingen 1-0 til Aalesund blåste nemlig omdiskuterte Edvartsen for nok et billig straffespark. Holdingen fra Aafk-stopper Amund Skiri på Allan Gaarde er neppe verre enn i de andre dødballsituasjonene.

Straffen ekspederte Viking-kaptein Nicolai Stokholm sikkert i mål, på et tidspunkt da Aalesund hadde brukbar kontroll.

- Det er synd at de får den billige scoringen. Vi skulle gjerne holdt ballen litt mer i laget og stresset Viking. Men det er vanskelig når vi er en liten klubb, da får vi gjerne slike avgjørelser i mot oss, fortsetter den sindige svensken.

- Føler du at dommerne tar fra dere ett poeng i dag?

- Soleklar straffe
- Ja, hvis du ser på bildene så er straffen svært billig. Men det som er verre er at verken dommeren eller assistentene hans ser den soleklare straffen vi fortjente.

Minuttet før slutt var Vikings andre målscorer, Andrius Velicka, nede i eget felt for å rydde opp på dødball. Det endte med hands, uten at den ellers så ivrige pipeblåseren valgte å dømme straffe.

- Det må han se! Selv om vi er en liten klubb må reglene være de samme for Viking som for oss, sier en tydelig oppgitt Aafk-trener.

Hjemmedømming
Kaptein Amund Skiri er ikke like sikker på at det er klubbens størrelse det kommer an på. Men peker på at det er lettere for hjemmelaget å få de nødvendige avgjørelsene på sin side.

- Forhåpentligvis vil disse situasjonene gå med oss hjemme på Color Line Stadion. Det blir for dumt hvis dommerne skal avgjøre tippeligaen, sier Aalesunds beste spiller, Amund Skiri.

Han benekter heller ikke at han holdt Gaarde i situasjonen som førte til straffesparket.

- Det kan være at jeg holder han, men det er tøffe dueller, sånn er det. Dommeren sier at han så mange slike dueller – da er det oppsiktsvekkende at han velger å blåse kun en gang.

Dommerbeskjed i pausen
Aafk-stopperen sier også at han fikk beskjed i pausen om at de (dommertrioen) var observante på holdingen som foregikk.

- Men vi hørte ingenting om det var i spillsituasjoner eller på dødballer, så det er vanskelig å vite hva de egentlig tenker, sier en spørrende Skiri.

- Tror du han hadde bestemt seg for å blåse allerede før situasjonen?

- Kanskje. Det er vanskelig å si, men med det fokuset som har vært på dette med holding, kan det godt være tilfelle, sier Skiri, som mener at dommerne bør sette seg ned og bli enige om hva som er straffe og ikke.

- Det er håpløst når det dømmes forskjellig fra kamp til kamp, og fra duell til duell, avslutter Skiri før han rusler inn i garderoben, tydelig frustert.

Se høydepunkter fra kampen på TV 2 Sumo!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)